Encamp impulsa el concurs per revitalitzar la zona de la Baronia i els Cortals

El comú preveu una concessió de l’espai de fins a 30 anys, amb un cànon anual mínim de 36.000 euros més el 5% dels ingressos que es generin amb les activitats que es facin als espais

Una imatge de l'alberg de la Baronia.
Una imatge de l'alberg de la Baronia. ARXIU

El comú d’Encamp ha tret el concurs per donar en concessió l’alberg de la Baronia i de la zona dels Cortals. Es vol que es converteixi en un punt d’atracció turística amb l’impuls de noves activitats a la zona. Es preveu que la gestió es doni per un temps inicial de quinze anys, prorrogable fins a 30 en funció de la proposta i de les seves implicacions financeres. La corporació demana un cànon mínim de 36.000 euros anuals més un 5% dels ingressos.

La voluntat del comú és tornar a donar vida a la zona. Es vol que els interessats presentin un projecte complet, amb diferents activitats que permetin atreure visitants a l’espai entorn de l’alberg i de l’estació intermitja del Funicamp. Els terrenys que es donaran en concessió inclouen, entre altres, el refugi dels Orris, el pont tibetà, la tirolina o el rocòdrom.

El termini per presentar les propostes ha quedat obert aquest dimecres i s'allargarà fins al pròxim 27 de juliol, amb l’objetiu de trobar una entitat que impulsi activitats a la zona per atreure visitants 

Es destaca que la zona té un interès “paisatgístic, botànic i cultural”, amb vistes “extraordinàries” sobre la vall dels Cortals, els Orris, els clots de l’Aspra o l’alt del Griu. El plec de bases preveu que el concessionari pugui, si ho estima convenient, tancar perimetralment els espais, sempre respectant els camins a peu o rodats de la zona.

En el concurs, les entitats interessades amb aconseguir la gestió hauran d’elaborar un projecte detallat amb les activitats que es volen oferir i les inversions que seran necessàries. També un pla de negoci complet on s’inclogui un estudi de mercat, amb les previsions d’ocupació actuals i de futur i anàlisi de competidors similars, i un pla de màrqueting, així com informació sobre l’equip humà que s’haurà de contractar i un pla financer.

El comú preveu atorgar la concessió per un termini inicial de quinze anys. Aquest es podria prorrogar cinc més i després, fins a 30 “si ho justifica l’informe econòmic i financer” que presenti l’empresa guanyadora. En tot cas, es demana un cànon anual mínim: 36.000 euros fixos, xifra que s’actualitzarà amb l’IPC anual, i un 5% dels ingressos.

A banda, el comú també es reserva el dret d’utilització de l’alberg per a les activitats infantils i juvenils que organitza cada any. És el cas de les colònies pels nens de la parròquia. El plec de bases ja estipula que en aquestes dades caldrà deixar les instal·lacions a disposició de la corporació parroquial.

A l’hora de decidir qui guanyar el concurs, es tindrà especialment en compte tant l’oferta econòmica de l’empresa (25% de la puntuació) com la imatge i la capacitat d’innovació amb les activitats proposades (25%). També es valorarà l’interès turístic (15%), les previsions de visitants (15%), el pla de mobilitat i accessibilitat (10%) i la sostenibilitat del projecte (10%). Ara, s’ha obert la convocatòria del concurs i es dona de termini fins al 27 de juliol per presentar les propostes.

Comentaris

Trending