Encamp habilita un espai per quedar-se a dormir als treballadors del Pas de la Casa

En cas de climatologia adversa, els empleats comunals podran fer nit a les dependències, que també comptaran amb bany i cuina

Un instant de la sessió de consell de comú d'Encamp d'aquest dijous.
Un instant de la sessió de consell de comú d'Encamp d'aquest dijous.

El comú d’Encamp treu a concurs l’habilitació d’un nou espai per als treballadors del Pas de la Casa. Concretament, s’incorporarà a l’espai-àrea que abans s’utilitzava per l’escola bressol tot el necessari perquè els empleats puguin fer nit en cas de ser necessari. D’aquesta manera, es preveu ubicar banys, una cuina i una habitació en cas que la climatologia no els permeti tornar a les seves cases.

En més d’una ocasió els treballadors comunals del Pas de la Casa han hagut de fer nit a la població a causa de la climatologia, o d’alguna allau com pugui ser la de Soldeu. Per tant, des del comú, ha explicat la cònsol major, Laura Mas, s’ha convocat un concurs per poder habilitar les instal·lacions necessàries perquè es puguin quedar a la infraestructura en cas que sigui necessari. L’habitació, concretament, podrà emplaçar fins a 12 persones, ja que molts dels treballadors resideixen al Pas.

Pel que fa als terminis, Mas ha indicat que encara no estan establerts, però que l’objectiu és poder tenir-ho enllestit per al pròxim hivern. Malgrat això, serà l’empresa adjudicatària qui establirà el temps que necessita per poder fer totes les adaptacions de l’espai on anirà aquest dormitori, a més de la cuina i els banys. Al tractar-se d’un lloc tancar, ha explicat Mas, es podria treballar en la reforma independentment de la meteorologia exterior, que és el gran impediment per poder fer obres al Pas de la Casa.

REDUCCIÓ DE 300 QUILOGRAMS DE PLÀSTIC D’UN SOL ÚS

Un altre concurs que ha convocat el comú d’Encamp és per la instal·lació de fonts d’aigua freda i calenta a diferents edificis i espais de la corporació, així com a les escoles bressol. Mas ha explicat que la implantació és “per tenir major sostenibilitat mediambiental, amb la microfiltració fem una reducció de 300 quilograms de plàstic d’un sol ús a l’any. En aquest mateix sentit també es farà un canvi als fanals exteriors, que passaran a tenir bombetes led.

Comentaris (1)

Trending