Encamp espera embastar abans no acabi l’any la concessió dels entorns d’Engolasters

Dues propostes que inclouen la construcció de cabanes al tomb de les Pardines i l’estany en part encampadà lideren el rànquing de les propostes més ben valorades en el concurs d’idees

Una imatge del llac d'Engolasters.
Una imatge del llac d'Engolasters. ARXIU

El comú d’Encamp espera embastar abans de final d’any, almenys, el concurs per treure en concessió els entorns encampadans d’Engolasters i el camí de les Pardines per tal de fer-ne una explotació sostenible però que serveixi per dinamitzar la zona i també, en certa manera, atraure turisme cap a la parròquia. D’entrada, el primer que es farà serà premiar les millors propostes presentades en el concurs d’idees, dues de les quals, a priori les més interessants, projecten la construcció de cabanes per fer-hi estada.

La cònsol major encampadana, Laura Mas, ha explicat aquest migdia al tomb de l’aplec de Sant Romà de Vila que la corporació ja disposa de “tots els informes tècnics sobre la taula” i una vegada debatuda la qüestió privadament amb la minoria socialdemòcrata i d’Agrupació Encampadana la intenció és aprovar en la propera sessió de consell de comú el resultat del concurs d’idees. S’havien de destacar tres propostes però Mas ha avançat que es mirarà de poder donar quatre premis.

La cònsol ha reiterat que els projectes són anònims i les identificacions estan tancades en un sobre que no s’obrirà fins que no s’hagi fet tot el procés corresponent. Mas ha garantit que “no hi ha cap proposta que plantegi la construcció d’un hotel” i ha assegurat que tots els projecte -dels quals, altres fonts han assegurat que només un incloïa un giny- són “sostenibles i molt naturals”. Però que sigui premiada la idea no vol dir que tiri endavant la proposta.

Una vista general del llac d'Engolasters.

Relacionat

Només una de les cinc propostes per dinamitzar els entorns d’Engolasters contempla l’opció del giny

Això caldrà definir-ho posteriorment en el concurs per a la concessió que la mandatària comunal encampadana es veu capaç de tirar endavant abans de final d’any. Caldrà veure, però, quines de les propostes -sobre les quals Mas ha reconegut que hi ha molta disparitat de costos, de necessitat d’inversió- tenen la capacitat de finançament necessària per poder esdevenir una realitat i optar a la concessió dels espais.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending