Només una de les cinc propostes per dinamitzar els entorns d’Engolasters contempla l’opció del giny

Els tècnics comunals estan valorant els projectes presentats al concurs d’idees, que hauria de tenir premiats a final del mes que ve

Una vista general del llac d'Engolasters.
Una vista general del llac d'Engolasters. COMÚ D'ENCAMP

Els tècnics del comú d’Encamp estan valorant les cinc propostes que s’han rebut en el concurs d’idees per dinamitzar els entorns del llac d’Engolasters i del camí de les Pardines. Només un dels cinc projectes contemplen, ja d’entrada, la construcció d’un giny que hauria d’enllaçar l’estany amb el nucli urbà d’Encamp. Aquesta és una idea de futur de l’equip comunal encampadà. I també d’una part de la minoria. Però en les bases del concurs no hi apareixia com a requisit.

La corporació encampadana espera poder resoldre, abans de final de maig, el concurs convocat la tardor passada. Finalment van ser cinc les propostes que es van presentar, de les quals dues o tres presenten iniciatives d’allò més interessants, segons les fonts consultades. Per contra, una de les candidatures seria clarament d’inferior qualitat. No obstant això, segons que han indicat les fonts, ara mateix és molt embrionari posicionar-se perquè són els tècnics els que estan fent les avaluacions pertinents.

Segons les fonts consultades, hores d’ara encara s’està en una fase de treball anonimitzat. Una vegada es resolgui la primera part del concurs -en quinze dies la majoria comunal hauria de poder compartir els primers detalls dels projectes aspirants amb la resta de forces que integren el consell comunal encampadà-, es procedirà a obrir el sobre B i, per tant, se sabrà qui hi ha darrera de cada proposta i si, més enllà del projecte pròpiament dit, ja hi ha alguna empresa capacitada per tirar endavant la iniciativa.

El llac d'Engolasters.

Relacionat

Encamp impulsa un concurs d’idees per dinamitzar el llac d’Engolasters i les Pardines

En tot cas, la concessió del projecte -perquè d’entrada es preveu concessionar sia quina sia l’alternativa triada- s’hauria de posar sobre la taula en un nou concurs. Els premis del concurs d’idees, que és el que hi ha en joc ara mateix, seran de 12.000 euros per a la proposta guanyadora i de 8.000 euros i 5.000 euros per a la segona i tercera. En general, pels pocs detalls que han transcendit fins ara es considera que hi ha projectes prou interessants.

Lla voluntat d'aconseguir la creació d'un projecte que repercuteixi en la dinamització econòmica i turística d'Encamp, tenint en compte els criteris de sostenibilitat, viabilitat econòmica i adreçat a un turisme de qualitat i respectuós amb l'entorn i la natura. La zona, els voltants del llac d'Engolasters i del camí de les Pardines, compta amb un total de més de 200 hectàrees que han hagut de ser tingudes en compte per presentar la proposta. Entre la documentació a presentar hi havia un resum del projecte, un estudi de mercat, un pla de màrqueting, la descripció de l'equip humà necessari per al seu desenvolupament i el corresponent pla financer.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending