Encamp és la primera parròquia a aprovar l’ordinació de la Vall del Madriu

Per fer efectiu el nou reglament de preservació de l’espai natural caldrà esperar que la resta de comuns implicats, Escaldes, Andorra la Vella i Sant Julià també ho portin endavant

Vall del Madriu-Perafita-Claror.
Vall del Madriu-Perafita-Claror. Altaveu

El comú d’Encamp ha sigut el primer a aprovar l’ordinació reguladora sobre l’accés rodat a la Vall del Madriu. Aquest nou reglament s’ha portat endavant, després d’un llarg temps, de forma coordinada entre quatre parròquies. Amb aquest primer pas endavant, caldrà esperar que Andorra la Vella, Escaldes i Sant Julià també l’aprovin per procedir a la corresponent publicació.

“És un pas endavant per seguir impulsant i preservant la Vall com a Patrimoni Mundial de la Unesco”, ha indicat el cònsol menor, Jean Michel Rascagnères, a l’hora de fer la proposta d’aprovació. En aquest cas, l’oposició ha estat conforme, David Ríos, conseller de PS + Independents, ha comentat que “els comuns implicats han fet un pas endavant d’una manera molt valenta, la Vall del Madriu és un tresor i qualsevol avenç en la seva conservació és benvingut”.

Compareixença per anunciar el consens sobre l'ordinació.

Relacionat

L’accés rodat queda prohibit al Madriu i s’obre la porta a limitar-ne l’entrada de visitants

Aquesta ordinació especifica que l’accés rodat a la vall queda totalment prohibit. Les úniques excepcions en les quals es permetrà que un vehicle pugui entrar serà per aspectes sanitaris o extinció d’incendis. Per assegurar l’acompliment, s’han instaurat sancions d’entre 3.000 i 12.000 euros.

Comentaris (1)

Trending