Encamp culmina la nova zona lúdica de Sant Miquel

El comú també impulsa un servei wi-fi gratuït des de la zona del parc fins a la plaça del Consell General

Vista aèria de la nova zona lúdica d'Encamp.
Vista aèria de la nova zona lúdica d'Encamp. Comu d'Encamp

La zona lúdica d’Encamp, al costat de l’església de Sant Miquel, ja està totalment enllestida. Ja han acabat les obres de la segona fase, que es troba situada al davant de Cal Notari i que s’uneix a la part ja existent, amb el castell, al costat de l’aparcament de barrera. Es tracta d’un parc amb tres espais per a diferents edats.

En total, són 1.500 metres quadrats amb jocs inclusius i intergeneracionals. La construcció de la zona s’ha fet en fases, per garantir que sempre hi havia una part operativa. Després que la primera fase s’inaugurés el passat estiu, ara es posen en marxa les dues dels dos extrems de la parcel·la.

El nou equipament ja es preveia en el pla d’embelliment de la parròquia i també en el projecte de remodelació de les avingudes. També segueix la voluntat de fer de la zona un lloc on els vianants siguin la prioritat. Costa de tres espais, cadascú previst per a un tram concret d’edat. Una, per a infants entre un i sis anys amb un balancí, un joc d'equilibri, una caseta accessible i una altra caseta amb tobogan. La segona, per a nens de tres a dotze anys, amb el castell gegant de fusta  i un gronxador de 5 seients. Aquests dos elements ja estaven des de l’estiu i, ara, s’ha afegit un joc d'equilibri.

A la tercera zona s’han combinat jocs infantils amb elements per a la gent gran. Hi ha dos aparells per exercitar la mobilitat, com per exemple els pedals de cames i el de braços i un joc cognitiu per compartir grans i petits, amb enigmes visuals, matemàtics i lingüístics per treballar la memòria. A més s’han construït tres elements musicals i jocs pensants per infants amb mobilitat reduïda. En total, la inversió realitzada ascendeix a 186.580 euros.

A banda, el parc es troba en un dels trams en els quals el comú ha instal·lat una zona de connexió wi-fi gratuïta, tant per residents com per visitants. El servei té cobertura des de l'aparcament de Sant Miquel fins a la plaça del Consell General. El temps d'utilització s'ha limitat a deu minuts i l’amplada de banda a cinc megues.

Etiquetes

Comentaris

Trending