Encamp confia que la restauració del colomer de Cotxa estigui acabada a l’estiu

(AMB VÍDEO) La parròquia enceta les diades tradicionals amb la celebració a Sant Romà de les Bons, encara sense caramelles

El colomer de Cotxa, aquest dilluns.
El colomer de Cotxa, aquest dilluns. MERITXELL PRAT

La cònsol major d’Encamp, Laura Mas, confia que a l’estiu ja estiguin enllestits els treballs de recuperació del colomer de Cotxa i així poder iniciar els esdeveniments “de petit format” que el comú preveia dur-hi a terme. Mas ho ha anunciat durant la celebració de la diada de Sant Romà de les Bons, que marca el tret de sortida dels aplecs populars de la parròquia. 

La festa, tradicional del Dilluns de Pasqua, no pot comptar encara amb la tradicional cantada de caramelles, però la mandatària encampadana ha explicat que amb el conseller de Cultura, Joan Sans, seguiran treballant per “recuperar una tradició que s’ha perdut”. La pandèmia va donar una estocada al grup de caramellaires de la qual encara no s’ha pogut refer. Així, una missa, un piscolabis i una ballada de sardanes són ara els actes d’aquest aplec encampadà a les Bons.

El temps ha acompanyat aquest matí de dilluns i una seixantena de persones s’han reunit a Sant Romà de les Bons per complir amb la tradició. Després de la missa, oficiada per mossèn Antoni Elvira, s’ha ofert un aperitiu als assistents, mentre sonaven sardanes per amenitzar la jornada. A diferència d’altres anys, però, pràcticament ningú s’ha animat a puntejar.

 

Preguntada per possibles millores d’accés al conjunt romànic, Laura Mas ha deixat clar que és “impossible”, per exemple, habilitar-hi un pas per a les cadires de rodes. A més, ha recordat que és un conjunt “protegit” i per tant “no s’hi poden fer segons quines actuacions”, tot i que s’hi que s’hi han fet algunes intervencions com la renovació de la tanca.

Etiquetes

Comentaris

Trending