Encamp completa el procés de substitució de l’enllumenat per leds

Adjudica les 500 làmpades que es col·locaran als trams encara pendents, al mateix temps que aposta per recuperar la normalitat amb la il·luminació de Nadal

Un moment de la sessió de comú.
Un moment de la sessió de comú. G. P.

Encamp culminarà en tot just dos mesos el procés de substitució de tot l’enllumenat públic de parròquia, que ha passat de funcionar majoritàriament amb làmpades de sodi per unes de led. La corporació celebra l’important estalvi energètic que ha permès l’operació. Paral·lelament, s’ha acordat que la decoració del proper Nadal recuperarà la fórmula habitual, lluny de les restriccions per l’estalvi energètic d’ara fa uns mesos. En línies generals, es treu pit de la reducció de despesa elèctrica aconseguida aquests mesos: més del 30%.

El consell de comú celebrat aquesta tarda ha validat la compra de fins a 500 làmpades que han de permetre completar el procés de substitució engegat fa un temps. Costaran 24.000 euros i han de permetre arribar “al 100% de l’enllumenat”. Es tracta d’un projecte clau perquè ha de permetre un considerable estalvi de la despesa en aquest àmbit.

 El comú també valida una nova pròrroga que eximeix les terrasses de l’avinguda d’Encamp, al Pas, d’adaptar-se a la nova normativa fins que es completi la remodelació del carrer

La consol major, Laura Mas, ha volgut posar un exemple agafant les dades recollides al carrer Ciutat Pubilla. Així, ha recordat que ara es té limitat a un de cada tres fanals i que, un cop fet el canvi, la depesa si s’encenguessin totes seria encara inferior a l’actual. També ha apuntat que la decisió és mantenir les mesures actuals “perquè no pugui la factura”.

Mas ha volgut posar en relleu la reducció de despesa aconseguida des de la posada en marxa d’aquestes actuacions, que també inclouen la col·locació de sensors de moviment a moltes dependències comunals i aparcaments. Cada mes, ha apuntat, s’ha estalviat entre el 30 i el 32%.

En canvi, el que sí que es vol recuperar és l’enllumenat de Nadal en la seva normalitat prèvia a la crisi energètica. “Tornarem a decorar els carrers com abans, amb tecnologia led de baix consum i noves decoracions”, ha avançat. Justament, el consell ha aprovat per unanimitat el suplement de crèdit necessari, de 80.000 euros, per fer front al lloguer del material que no es va contractar el passat hivern.

La proposta ha rebut el suport dels consellers de les minories. Des d’Agrupament Encampadà, Esther Vidal ha apuntat que “volem recuperar la il·lusió i la línia a tots els carrers; també mirant de fer les coses amb cura”. Per la seva banda, David Rios, del PS, ha explicat que “és positiu, sempre que estigui dins d’un marc pressupostari raonable”.

MORATÒRIA DE TERRASSES

Un altre dels punts de la sessió ha estat renovar la moratòria que permet les terrasses de l’avinguda d’Encamp del Pas de la Casa no adaptar-se a l’actual normativa. Aquesta es mantindrà un any més, tot i que la idea és que no s’aixequi fins que s’hagi remodelat el carrer. Mas ha explicat que, si hi ha partides pressupostàries, el projecte es prepararia enguany, però l’execució ja es deixaria pel pròxim mandat. “Hem d’evitar que els establiments hagin de fer dues vegades les terrasses”, ha indicat la cònsol.

També s’ha validat l’ordinació de Participació Ciutadana i Iniciatives Populars, seguint el que marca la Llei de Transparència. “Cal seguir promocionant el dret de la ciutadania a poder intervenir de forma directa o indirecta a les polítiques públiques”, ha apuntat Mas. El text, entre altres coses, també estableix que per presentar propostes o suggeriments caldrà tenir el suport del 10% del cens electoral. També hi ha una part específica centrada en els infants i adolescents.

Comentaris (1)

Trending