Encamp ampliarà el cafè del poble per centralitzar-hi tots els serveis per a la gent gran

El comú confia tenir abans de finals d’any el projecte -cal decidir entre construir una planta per sobre de l’actual o engrandir-la aprofitant el terreny de darrere- i poder adjudicar les obres prèviament a l’acabament del mandat

L'edifici de l'actual café del poble.
L'edifici de l'actual café del poble.

El comú d’Encamp ha posat fil a l’agulla per reformar i ampliar el cafè del poble, l’espai que fa les funcions de casal de la gent gran. Sobre la taula hi ha dues opcions. Una, construir una segona planta sobre l’actual edifici. L’altra aprofitar el terreny comunal situat al darrere per engrandir l’actual espai. Es vol que siguin, ha apuntat la cònsol major, Laura Mas, unes dependències adaptades als temps actuals. De moment, al llarg del que resta d’any cal definir el projecte i, si es pot, adjudicar ja les obres.

El cafè del poble es troba ubicat a la plaça dels Arínsols, sobre l’aparcament soterrani. S’ha quedat, certament, petit, i des de fa mesos ja s’havia fet consultes als usuaris per definir quines són les necessitats a cobrir. Ara, es fa un segon pas. S’ha licitat el concurs per contractar el professional que s’encarregui de fer el projecte.

Es vol, ha explicat Mas, “seguir el que va sorgir de l’enquesta” i això suposarà “una ampliació i una millora que permeti concentrar totes les activitats per a la gent gran en un sol lloc”. La idea és que “compti amb una espai polivalent gran, una cafeteria, tres sales, dos despatxos i un lloc per a fer reunions”.

Justament, el concurs, que preveu un pressupost per a la redacció del projecte de 60.000 euros i un termini per tenir enllestit el projecte de tres mesos, inclou dues opcions. Per un costat, construir un nou pis a sobre del ja existent. Per l’altre, ampliar l’espai aprofitant el terreny, propietat comunal fruit d’una cessió urbanística, que hi ha al darrere. La decisió es prendrà en funció del projecte que s’acabi rebent.

Mas ha volgut recordar que “és un punt del programa electoral que volem executar”. D’aquesta forma, “donarem un espai més adaptat als temps que corren i que els padrins es puguin fer seu”. La voluntat, si es pot, és intentar adjudicar la construcció en si mateixa ja aquest any. La cònsol també ha explicat que, si en el marc de les obres l’espai queda inhabilitat , “hi ha una ubicació prevista per traslladar temporalment els serveis”.

APLICANT LA LEGISLACIÓ D’IGUALTAT

Per altra banda, el comú també ha validat un pla d’igualtat per aplicar-lo a la plantilla de la corporació. És vàlid des d’enguany i fins al 2026. És fruit també d’un estudi previ fet amb la participació de més del 65% dels treballadors i tirarà endavant fins a sis “actuacions immediates” que van des de la sensibilització del personal a un protocol per evitar l’assetjament sexual. També es crearà una comissió específica d’igualtat. Mas ha volgut posar en relleu que, malgrat que la Llei per a la igualtat efectiva i la no-discriminació entre homes i dones donava de termini fins al 2024 per tenir-lo enllestit, el pla es té a punt molt abans.

Comentaris (1)

Trending