Encamp adjudica horts socials per a 43 padrins de la parròquia

El projecte, que arriba als disset anys, havia rebut fins a 48 peticions, fet que ha provocat que cinc persones hagin quedat finament sense terreny

Comentaris

Un moment de l'acte del sorteig dels horts.
Un moment de l'acte del sorteig dels horts. COMU D'ENCAMP

El comú d’Encamp ha sortejat els 43 horts socials per a la gent gran. Es tracta d’una iniciativa que impulsen conjuntament la corporació i la Fundació Reig. Els terrenys estan ubicats a Terres Primeres i estaran disponibles a partir del dilluns i fins al novembre.

Enguany, s’han rebut un total de 48 sol·licituds, 16 de les quals s’han presentat per primera vegada. Per tant, malauradament hi ha cinc persones que han quedat fora. Des del comú s’explica que se’ls avisarà si algun dels beneficiats opta finalment per no fer ús de la seva parcel·la.

El sorteig i l’entrega de claus dels horts ha comptat amb la presència de la cònsol major, Laura Mas, el conseller de Cultura i Afers Socials, David Cruz, i els consellers Josefina Rodríguez, Xavier Fernàndez i Andreu Riba. Mas ha donat les “gràcies a tots els assistents i participants” i ha destacat la importància de projectes com aquest, que posen en valor aspectes com l’exercici físic, el menjar saludable i el temps de germanor compartint l’activitat amb altres inscrits.

El projecte dels Horts de Terres Primeres es va iniciar l'any 2006 amb 17 parcel·les gràcies als terrenys cedits per Casa Joan Antoni. Aquesta iniciativa té com a finalitat promoure l'autonomia de la gent gran a partir de la realització d’una activitat física senzilla en un entorn natural com és l’horticultura. Actualment, el projecte disposa de 43 horts en tres feixes que permeten a la gent gran de la parròquia cultivar verdures i hortalisses durant tota la temporada.

Etiquetes

Comentaris

Trending