Encamp actuarà per assegurar una zona amb risc de despreniments a les Bons

El comú també destinarà 140.000 euros a recuperar durant el Nadal el Saló de la Infància després de dos anys suspès per culpa de la pandèmia

La zona de les Bons on s'actuarà.
La zona de les Bons on s'actuarà.

El comú d’Encamp destinarà 470.000 euros a les actuacions que han de servir per garantir la seguretat d’un talús a les Bons. Cal fer-la arran d’un despreniment que va tenir lloc ara fa uns mesos i que alertava d’una certa inestabilitat que cal corregir. Des de la majoria, davant dels dubtes dels dos grups de la minoria, s’ha deixat clar que els treballs es faran a zona pública i no pas a un terreny privat. Paral·lelament, la corporació ha engegat el procés per recuperar, durant el Nadal, el Saló de la Infància, després de dos anys suspès per la pandèmia.

La sessió de comú celebrada aquest dimecres ha servit, justament, per validar la creació, via suplement de crèdit, que ha de servir per tirar endavant les obres. Tot arrenca ara fa uns mesos, quan un roc va caure sobre el camí, prop del pont de les Bons. Arran d’això, es va analitzar la zona i els experts, tot i apuntar que no hi havia un “risc imminent” sí que van aconsellar una actuació que netegi de possibles rocs que puguin tornar a caure i col·locar una xarxa de protecció. Aquesta és l’actuació que ara es farà.

La corporació va tancar el primer trimestre amb un superàvit de 4,8 milions, una liquidació de la qual el PS ha alertat de la davallada de recaptació d’una figura vinculada al cens emficèutic

Abans, però, cal ultimar el projecte concret. De moment, però, com que era una obra no prevista, era necessari crear la partida al pressupost per poder-la finançar. Això és el que s’ha validat al ple, destinant 470.000 euros. Des de la minoria, però, s’ha volgut avisar que part de la zona es troba en un terreny privat i s’ha remarcat que la corporació només ha d’intervenir en la part de la qual és propietari. Així ha assegurat que es farà el cònsol menor, Jean Michel Rascagneres.

La sessió també ha servit per repassar la liquidació trimestral de comptes de la corporació, per ara, amb números verds: 4,8 milions d’euros. Durant el debat de les xifres, el conseller de la minoria socialdemòcrata ha posat en relleu el descens en la recaptació d’una de les figures impositives vinculades al cens emficèutic.

En aquest sentit, ho ha atribuït a la moratòria de llicències per a apartaments turístics. El fet que si es venen la perdin i, per tant, automàticament passin a ser només pisos que no es poden destinar a aquest ús, està aturant, assegura, moltes operacions. “Ara les vendes estan aturades perquè qui compra vol un rendiment. Tinc dubtes que això serveixi per posar pisos a lloguer”, ha manifestat. Des de la majoria, la cònsol major, Laura Mas, ha recordat  la mesura ha de servir per intentar frenar el pas d’aquests immobles al mercat turístic i ha indicat que les xifres d’ingressos han millorat durant el segon trimestre.

Per altra banda, des de la majoria, el conseller de Joventut i Esports, Xavier Fernández, ha explicat que s’ha llançat el concurs per recuperar el Saló de la Infància durant les festes de Nadal -del 26 al 30 de desembre a Encamp i del 2 al 5 de gener al Pas de la Casa-. En tota, es destinaran 140.000 euros a un esdeveniment que ha de tornar a ser “un referent per als nens del país i també a nivell turístic”.

Es buscarà “un concepte diferent del que coneixíem fins ara”. Així, ha assegurat que s’han buscat activitats que siguin innovadores i potents” amb l’objectiu que “compleixin les expectatives dels nens i adolescents”.

Comentaris

Trending