Encamp acollirà la gala final de l’edició 2023 del projecte Viles Florides

Tindrà lloc el 22 de setembre i es preveu la presència a la parròquia de fins a 300 persones dels diferents pobles i ciutats que s’han sumat a la iniciativa

Mas i Martínez se saluden després de signar l'acord.
Mas i Martínez se saluden després de signar l'acord. COMU ENCAMP

Laura Mas, cònsol major d’Encamp ha rebut aquest matí a la presidenta de la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC), entitat impulsora de Viles Florides, Mercè Martínez, en visita institucional a la parròquia. La trobada ha servit per anunciar que la parròquia organitzarà enguany a gala de viles florides 2023. Aquesta tindrà lloc el proper 22 de setembre.

L’acte, que tindrà com a eix central l’entrega de les flors d’honor, comptarà amb la presència de representants de més de 160 municipis de Catalunya i, també, del Principat. Es preveu, doncs, més de 300 persones. Tindrà lloc a la plaça dels Arínsols. La gala, s’ha recordat des del comú, és un acte itinerant. L’any passat va tenir lloc a Tarragona.

Mas ha remarcat que “l’experiència de formar part del moviment de viles Florides és positiva” perquè ens ha “permès nodrir-nos de molts coneixements tècnics que hem pogut aplicar des del servei de parcs i jardins”. La cònsol també ha afegit que “l’obtenció de les flors d’honor ha sigut un bon reconeixement a la tasca dels tècnics comunals i un bon impuls per seguir millorant” i per tant, “estem molt contents de poder acollir un acte com aquest a Encamp”.

Respecte al programa previst pel dia 22 de setembre, s’organitzarà una jornada turística a la parròquia durant el matí, amb diferents activitats per als assistents per conèixer Encamp i els diferents espais verds, així com diferents atractius culturals.  Ja al vespre, tindrà lloc la gala de lliurament dels guardons.

Per la seva banda, la representant de Viles Florides, Mercè Martínez, ha agraït “la gran acollida d'Encamp, ja des del primer dia que es va sumar al projecte i especialment enguany per organitzar la Gala de lliurament de les Flors d'Honor”. També ha destacat que el poble “posa en valor parcs i jardins i creu fermament en el benefici que flors i plantes aporten al conjunt del territori”. Per tant, “el comú compta amb 4 flors d'honor molt merescudes”.

Encamp forma part del moviment Viles Florides des del 2020. Llavors es va convertir en la primera parròquia d’Andorra a formar part d’aquesta comunitat de pobles i ciutats que promouen els espais verds urbans i enjardinats com a eina de transformació. Martínez ha destacat que “ ha estat gràcies a la iniciativa d’Encamp que s'hi han anat afegint la resta de comuns, essent exemple pel país”. Actualment ja són sis les parròquies que formen part del moviment a Andorra i més de 160 municipis de Catalunya.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending