En marxa les obres que han de transformar la piscina del Palau de Gel en un parc aquàtic

Les vidrieres de la instal·lació ja s’han retirat i també es treballa a l’interior, en un projecte que també preveu millorar l’eficiència energètica de l’edifici i que tindrà un cost d’1,9 milions d’euros

Exterior de la piscina del Palau, ara sense vidrieres.
Exterior de la piscina del Palau, ara sense vidrieres. G. P.

La reforma de la piscina del Palau de Gel, que ha de permetre que part de l’espai esdevingui una mena de parc aquàtic, ja estan en marxa. Ara mateix, la fisonomia de la instal·lació és ben diferent de l’habitual, sense ja els vidres de dues de les parets exteriors. En les properes setmanes, s’ha de culminar una de les parts claus de la reforma que ha de servir per impulsar i millorar els resultats econòmics de l’espai, amb la intenció que pugui entrar en funcionament per a la temporada d’hivern.

El projecte preveia principalment dos tipus d’actuació. Una, la millora de l’eficiència energètica de tot l’edifici. D’aquesta forma, es volia reduir de forma significativa una de les partides de despesa més elevades en el funcionament. L’altra, la creació de nous atractius per atreure visitants.

I en aquest segon punt és on entra les obres que ara s’estan fent. Es vol convertir la fins ara només piscina en una mena de parc aquàtic, fins i tot amb tobogans que sortiran per fora de l’edifici. El projecte es va adjudicar a inicis d’estiu per un valor d’1,9 milions, partida que també preveu la millora de tot l’aïllament de la instal·lació per, d’aquesta forma, reduir la despesa en calefacció.

L'interior de la piscina, tot en obres.
L'interior de la piscina, tot en obres.

Ara mateix, les obres ja han canviat de forma clara la imatge que, des del carrer, es pot veure de la piscina. Les vidrieres que tancaven dues de les quatre parets de l’edifici han desaparegut. A banda també es treballa dins la mateixa cubeta.

Tot i que, com s’ha dit, les obres es van encarregar ara fa setmanes, durant l’estiu no s’ha fet res. No es volia tancar la instal·lació en un moment àlgid de visitants. Un cop passada la temporada alta, s’accelera per fer el projecte. Si res es torça, tot hauria d’estar a punt a finals de novembre. D’aquesta forma, la piscina, amb el parc aquàtic, obrirà les portes de cara a la campanya d’hivern.

Comentaris (2)

Trending