L’edifici de la Closeta estrena una teulada que millora l’eficiència energètica

L’acció, que forma part del pla La Massana Sostenible, ha suposat un cost de 190 mil euros

L'edifici de la Closeta.
L'edifici de la Closeta. Comú de la Massana

El comú de La Massana ha instal·lat una nova teulada que assegura un millor aïllament de  l’edifici. Les obres, amb un cost de 190 mil euros, han consistit en la substitució de la llosa de pissarra, que es trobava malmesa. S’han posat onze centímetres d’aïllament tèrmic, a més de refer la impermeabilització. Tota aquesta actuació s’emmarca en el pla ‘La Massana Sostenible’.

A més, per completar aquestes obres a l’edifici de la Closeta, s’han refet les baixants, s’han col·locat resistències elèctriques a les canals ocultes i s’han refet els caputxons de les xemeneies. Aquesta actuació d’aïllament tèrmic suposa una millora de l’eficiència energètica entre un 20 i un 30%. Aquesta acció, conjuntament amb altres previstes, entren dins del pla ‘La Massana Sostenible’. Les diferents intervencions pretenen fer avançar la parròquia cap a un desenvolupament respectuós amb el medi ambient, complint amb els objectius de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides.

El comú de La Massana presentarà, pròximament, l’estudi de càlcul de la petjada de carboni, altre dels punts destacats del pla. Justament, amb aquesta nova coberta s’aconsegueix una reducció de CO2.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending