Les dues darreres tempestes també han provocat destrosses als boscos de Sant Julià

Les ventades de dilluns i la de dijous han arrencat i han fet caure arbres en diversos indrets de la parròquia

Un arbre tombat a Aixirivall.
Un arbre tombat a Aixirivall. BRU NOYA

Les ventades d'aquesta setmana han castigat també els boscos de Sant Julià i especialment les de dilluns, que van anar acompanyades de pluja i pedra i que van provocar el desbordament del riu d'Os al seu pas per Bixessarri. Aquest dijous, la zona zero de la tempesta va ser a la Massana però la parròquia laurediana es va veure afectada tot i que en menor mesura.

L'afectació és especial important a Aixirivall i a Juberri, dos indrets molt boscosos. Hi ha arbres que han estat arrencats d'arrel i altres tombats per l'acció del vent. El cabals dels rius ha augmentat però sense que hi hagi perill de desbordaments. La previsió meteorològica anuncia tempestes per aquest dissabte a la tarda mentre que diumenge l'establitat i el sol guanyaran terreny. En els propers dies, els comuns i el Govern faran una valoració dels danys que han provocat les tempestes als boscos i es procedirà a retirar els arbres tombats.

Les ràfegues de vent de dijous sostingudes i molt fortes van arribar a assolir la velocitat de 93 quilòmetres per hora a les fondalades i el màxim registrat va ser de 109 quilòmetres hora a la Tossa d'Espiolets, a la parròquia de Canillo.

Comentaris

Trending