Dolsa fa davant el TC el pas previ per portar Grifols a Estrasburg i afirma que “allà riurem”

El conseller de X’Ordino carrega contra els candidats ‘taronja-liberals’ tot negant que es faci demagògia i insistint que el pacte de socis es va fer de forma incorrecta

El conseller del comú d'Ordino, Enric Dolsa.
El conseller del comú d'Ordino, Enric Dolsa.

Enric Dolsa ha carregat amb duresa contra la candidatura de Demòcrates i Liberals després de les declaracions que els candidats territorials d’aquestes dues formacions han fet sobre el projecte Grifols. El conseller comunal de X’Ordino ha reiterat tant el risc que, al seu entendre, té la futura instal·lació com el fet que no suposarà cap avantatge econòmic per al país. I, a la vegada, ha insistit en les irregularitats comeses amb l’acord d’intencions. De fet, ha revelat que ja ha elevat un recurs de súplica al TC, previ a anar a Estrasburg. I allà, avisa, “riurem”.

Dolsa no ho ha negat. Les declaracions que la candidatura territorial dels ‘taronja-blaus’, fetes aquest matí, l’han indignat. L’acusaven, a ell i altres persones i formacions contràries a l’establiment d’un centre de recerca de Grifols a la parròquia, cal recordar, de “demagògia” i de fer “un flac favor” a l’economia andorrana. I ha volgut respondre punt per punt. En aquest cas, ha volgut advertir que “aquest mal negoci sempre serà deficitari” i recordant que la construcció “s’haurà de finançar amb endeutament”, s’ha demanat “quines garanties es donarà quan es demani el crèdit? El terreny?”.

Berna Coma, Marc Galabert, Joan Martínez Benazet, Sandra Codina i Meritxell Rabadà aquest matí a Ordino.

Relacionat

Demòcrates avisa que “la politització i demagògia” sobre Grifols “fa un flac favor” a l’economia

Qui fou cònsol ordinenc entre 1999 i 2007 ha insistit en la seva creença que el pacte de socis signat entre Govern i la multinacional farmacèutica no és correcte. “Segueixo dient que no es podia signar perquè no s’ajustava a les lleis que hi havia en aquest moment. Tots recordarem que se’n van canviar vàries per ajustar-se al que havien firmat”, ha manifestat i lamenta que “fins ara no s’ha entrat al fons de la qüestió perquè em diuen que no estic legitimat”.

Per això, explica, té la intenció de continuar la batalla judicial. El nou pas ja l’ha donat: presentar un recurs de súplica davant el Constitucional per intentar que es reconsideri la decisió de no acceptar el recurs d’empara entrat anteriorment. Un cop es respongui, presumiblement de forma negativa, s’obrirà el camí d’Estrasburg. “I allà riurem. A mi ja em van donar la raó una vegada. I pel que em diuen els juristes que m’esperen allà, estic segur que serà un escàndol”, ha afirmat.

Dolsa nega que estigui fent demagògia tot apuntant que “és barata i gratis” i remarcant que “jo estic pagant recursos per les coses que ells fan malament”. També nega que el projecte hagi de permetre diversificar l’economia, ja que això “es fa potenciant empreses que siguin rendibles, no pas deficitàries”. I alerta el cop que suposaria per al país “que a la premsa internacional es parli d’un incident a un laboratori P3; durant un any no vindria cap turista”.

Comentaris (7)

Trending