Dolsa afirma que integrants del quart preparen accions contra l’acord de cessió del Casamanya

El conseller assegura que alguns membres de la institució lamenten que la decisió la prengués “la junta, amb només cinc, sis o set persones” quan s’hauria de fer en assemblea; mentre que Mortés admet “veus crítiques” que, però, no aturaran el treball per embastar el conveni definitiu

L'hotel Casamanya, aquest migdia.
L'hotel Casamanya, aquest migdia. G. P.

El protocol per a la futura cessió de l’hotel Casamanya genera dissensió entre membres del quart d’Ordino. Fins i tot, amb la possibilitat de presentar accions en contra. Així ho ha assegurat Enric Dolsa. El conseller del comú en representació de X’Ordino, de fet, s’ha mostrat disposat afegir-se a les accions que es puguin fer “si són serioses”. Per la seva part, el cònsol major, Josep Àngel Mortés, ha admès que ha sentit veus crítiques que, en tot cas, “s’han de resoldreu internament”, però que aquestes no han d’afectar en el treball per tancar l’acord definitiu.

Dolsa ha revelat que aquest mateix dimecres va parlar amb un dels membres del quart, persona “molt reconeguda a Ordino”, que li va transmetre el seu desacord amb com s’ha fet tot el procés. “La decisió la va prendre la junta, cinc, sis o set persones i s’hauria d’haver adoptat en assemblea o una reunió de poble amb tota la gent que representem el quart”, ha apuntat el veterà polític ordinenc. “A mi ningú mai m’ha cridat i he estat llevador molts anys”, ha denunciat.

Per això, s’estaria treballant per organitzar una reunió de cara a la setmana vinent i valorar quines accions es poden emprendre. No tant contra l’acord d’intensions signat a tres bandes entre institució, comú i Govern, pel qual l’hotel ha d’esdevenir la seu del ministeri de Medi Ambient, sinó per la decisió prèvia del quart. També ha apuntat que “són membres de famílies importants d’Ordino que estan al quart”.

Foto de grup dels assistents a l'acte de signatura, amb l'hotel al fons.

Relacionat

Govern vol que la cessió del Casamanya sigui pel “màxim de temps possible”

Dolsa no ha amagat que no està gens satisfet amb la decisió. “Hem donat l’hotel in secula seculorum a Govern sense cap contraprestació”, ha afirmat. Per tant, “si es fan accions i són serioses, m’hi afegiré”. En tot cas, ha indicat que “la setmana vinent hem quedat per saber amb més propietat què és el que estan fent i com”.

Per la seva banda, Mortés ha reconegut haver escoltat alguna “veu crítica” amb l’acord tancat entre quart, Govern i comú. En tot cas, no ha volgut valorar-ho perquè “són temes que ells han de resoldre internament; nosaltres no hi entrarem. Si realment hi ha algú que creu que no s’hauria d’haver fet així ho han de debatre entre ells”. La situació, això sí, no aturarà el treball per embastar l’acord de cessió definitiu. “Hi continuarem treballant”, ha avançat.

Sobre el tema també s’ha expressat la consellera de Movem Ordino, Sandra Tudó. En aquest cas, ha explicat que a ella no li ha arribat cap “imput” en aquest sentit. Sobre el projecte per a l’hotel, ha recordat que “sempre hi he estat a favor que s’utilitzi com a bé social” i ha destacat que “el fet que hi hagi un ministeri ajudarà que la gent pugui viure el dia a dia a la parròquia i ens ajudi a evitar ser un poble dormitori”. Al seu entendre, “la parròquia hi surt guanyant”.

Comentaris (4)

Trending