Disset restaurants massanencs posen l’escudella de Sant Antoni a la carta

La iniciativa vol mantenir, ni que sigui de forma diferent, la tradicional celebració de Sant Antoni a la parròquia, enguany trastocada per la pandèmia

Els massanencs podran menjar escudella... als restaurants.
Els massanencs podran menjar escudella... als restaurants. Comu de la Massana

El coronavirus també ha fet la guitza a una de les tradicions andorranes: les escudellades de Sant Antoni. Els comuns, però, busquen fórmules per mantenir, ni que sigui de forma diferent de l’habitual, aquesta celebració tan popular. A la Massana, qui vulgui podrà menjar aquest plat a diferents restaurants de la parròquia, al llarg del cap de setmana.

La corporació ja té clar que la tradicional diada del patró de la parròquia no es podrà celebrar aquest any arran de les mesures per evitar la propagació del coronavirus. La decisió s’ha pres conjuntament amb la Confraria d’Escudellaires. “És la festivitat més arrelada de la Massana. La base d’aquesta festa, a més de la tradició, és la participació ciutadana, no només perquè és un punt de trobada sinó també perquè s’elabora amb la Confraria i el suport d’un grup de voluntaris”, ha comentat el conseller de Cultura, Guillem Forné, que ho argumenta per “seguretat i responsabilitat”.

Tot i això, la voluntat és que es mantingui la tradició de menjar la típica escudella de Sant Antoni. Es farà als restaurants de la parròquia, que l’han introduït a la seva carta durant tot el cap de setmana, amb un preu que va dels vuit als catorze euros per ració. “Aquest any volem instar a tothom a celebrar sant Antoni als restaurants”, ha comentat el conseller de Turisme, Comerç i Dinamització, Josep Maria Garrallà, tot afegint que “es tracta d’una acció de promoció de la gastronomia local, la tercera que es porta a terme en aquesta situació de pandèmia, ja que considerem que cal donar suport al sector”.

Així, són disset els establiments que s’han sumat a la iniciativa. A més, tots els comensals podran participar en un concurs per obtenir un menú de les Jornades de Cuina d’Hivern de la Massana Fogons, que es faran al febrer. Per participar, només caldrà penjar a Instagram una foto de l’escudella que estiguin menjant, etiquetant-la amb la Massana Fogons. “La idea és celebrar sant Antoni omplint la xarxa de plats d’escudella. Es tracta d’una situació atípica i hem d’adaptar la manera de celebrar els esdeveniments”, assegura Garrallà.

Els restaurants participants són: Borda Eulari, Moli dels Fanals, Don Piacere , Casa Eyre, Gustus, bar Ivan, Borda Raubert, la Bordeta del Poble, bar restaurant Bonet, Borda Xixerella, la Torrada, Prat Gran, Sento’20, Pla de la Cot, Coll de la Botella, l’Expresso i California Grill. A més, tots ofereixen la possibilitat d’emportar-se el menjar a casa i alguns també tenen servei a domicili.

Etiquetes

Comentaris

Trending