Dificultats legals perquè la Massana es pugui adherir al projecte del bus gratuït a escala estatal

El comú va descartar al seu dia la proposta d’una empresa que oferia fer el servei comunal a cost zero i aquesta desestimació ara mateix pot generar problemes per adherir-se al conveni amb Govern

Un bus de les línies regulars.
Un bus de les línies regulars. Toni Solanelles

Que el bus comunal de la Massana pugui fer com el d’Ordino i Andorra la Vella i sumar-se al conveni de Govern per tal que aquelles persones que disposen de l’abonament a 30 euros mensuals per a les línies estatals puguin usar els trajectes parroquials sense pagar ni un cèntim d’euro més és complicat. Com a mínim, no és gens clar. El comú massanenc i els seus assessors legals estan estudiant la viabilitat d’afegir-se a l’acord. Ara mateix sembla complicat.

I el que dificulta la possibilitat d’adherir-se al conveni iniciat amb la capital i Ordino és el fet que al seu dia, quan a l’inici d’aquest mandat comunal es va posar en marxa el servei i es va fer el concurs per a l’elecció de la companyia que faria els trajectes comunals massanencs, hi va haver una empresa que va presentar una proposta per fer el servei a cost zero i, justament, la corporació la va descartar perquè, almenys llavors, no semblava que fos la proposta que es volia.

Si ara, encara que sigui per la porta del darrere, s’acabés oferint el servei gratuïtament, eventualment el comú es podria trobar amb què aquella empresa que al seu dia va descartar, podria impugnar ja sia el conveni que es pretén o s’estudia signar amb Govern, ja sia podria accionar legalment contra la concessió de bus. En tot cas, aquests escenaris són els que analitza el comú i sense afirmar ni negar res, les dificultats hi són i tot i que des d’un plantejament global la proposta de sumar-se al conveni en pro d’un abonament de bus estatal es veu bé, els dubtes sembla que fan inviable l’opció.

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending