La diada de la Mare de Déu de l'Oratori inclou la lectura d'un poema de Marta Deu

L'acte ha comptat amb una quarentena d'assistents i entre ells el ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres i la cònsol encampadana, Laura Mas.

Part dels assistents a la diada durant la celebració d'aquest dissabte.
Part dels assistents a la diada durant la celebració d'aquest dissabte. ALTAVEU

Encamp ha celebrat aquest dissabte la diada de la Mare de Déu de l'Oratori. La resident a les Bons i poetessa, Marta Deu ha llegit un poema. L'acte ha comptat amb la presència d'una quarenta de persones i entre elles el ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres i la cònsol major de la parròquia, Laura Mas.

La festivitat ha comptat amb la pregària que ha anat a càrrec del mossèn de la parròquia, Antoni Elvira. S'han cantat els gojos i s'ha fet l'ofrena floral.  L’oratori de les Bons és un petit adoratori a la Mare de Déu situat a la part alta de la zona de les Bons, a l’inici de l’antic camí ral de Canillo. Antigament, quan la carretera no existia, en aquest punt començava el tram més dur del camí ral en direcció a Meritxell i Canillo, per la quals cosa els vianants aprofitaven per descansar i resaven una salve a la Mare de Déu.

Explica la llegenda que l’oratori el van construir tres pagesos el segle XIX, fruit d’una promesa que van fer a la Mare de Déu: un dia mentre treballaven la terra, els va sorprendre una tempesta molt forta, i de la por que van passar van prometre a la Mare de Déu que si se’n sortien li farien un oratori.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending