Detectades filtracions d’aigua a la sala d’actes del Prat del Roure

Les humitats ja van provocar que part del sostre sobre l’escenari caigués abans de la crisi del coronavirus i ara es tem que el cost per solucionar els problemes pugui ser elevat

El complex del Prat del Roure, a Escaldes-Engordany.
El complex del Prat del Roure, a Escaldes-Engordany. ARXIU

El comú d’Escaldes-Engordany està treballant per resoldre els problemes de filtracions d’aigua que es va detectar ara fa uns mesos al complex del Prat del Roure. La humitat va arribar a provocar que caigués part del sostre de l’escenari i, ara, s’ha de mirar quina és la millor forma d’afrontar una situació que no és senzilla de solucionar. A més, l’esclat de la crisi sanitària del coronavirus ha provocat que no s’hagi pogut actuar fins ara.

Els problemes es van detectar a inicis d’any, tot just, també, a començaments del mandat de la majoria socialdemòcrata liderada per Rosa Gili. Hi havia filtracions d’aigua al sostre, que sobretot afectaven la part sobre l’escenari. De fet, fins i tot es va produir despreniments.

Per això, ja en algun dels darrers actes celebrats a la sala en les setmanes prèvies al període de confinament per culpa de la crisi sanitària provocada pel coronavirus, es va haver de deixar sense utilitzar l’escenari habitual. De fet, es va col·locar una tarima per davant per evitar el risc. L’esclat de l’emergència de la Covid-19, però, va aturar qualsevol anàlisi de la situació.

Un cop acabat el confinament, el comú s’ha posat mans a l’obra. I no sembla pas un problema fàcil d’afrontar, segons les fonts consultades. La humitat, asseguren, mai ho és. Es tem que sigui necessària una inversió important per, per una banda, arreglar els desperfectes ja produïts, i, per l’altra, aïllar correctament la zona perquè no es pugui tornar a filtrar aigua.

Les fonts consultades també lamenten que l’actual situació podria ser provocada pel fet que, en el seu dia, s’utilitzessin materials no del tot adequats en la construcció del complex, inaugurat el 2007 i que va tenir un cost entorn dels vint milions d’euros. “Es va voler estalviar i ara passa el que passa”, han indicat a Altaveu fonts properes a la corporació.

Comentaris (3)

Trending