Destinen prop de 157.000 a actuacions de millora al carrer Hort de Godí d’Encamp

Les obres han de servir per construir una nova voravia però també per assegurar la protecció dels edificis davant el risc regular de vingudes d’aigua a través del torrent Estret

La zona del carrer Hort de Godí on s'actuarà.
La zona del carrer Hort de Godí on s'actuarà. COMU ENCAMP

El comú d’Encamp impulsarà una actuació per millorar la seguretat al carrer Hort de Godí. Concretament, destinarà gairebé 157.000 euros a la construcció d’un tram de voravia, actualment inexistent, a la zona. Paral·lelament, també es treballarà en l’adequació dels entorns del Torrent Estret, així com la millora de l’accés al camí del mateix nom. L’actuació també preveu la construcció d’una petita passarel·la per accedir al camí per sobre del riu.

Aquesta actuació, que es realitza en coordinació amb la qual està fent el Govern, és clau per garantir la protecció dels edificis de la zona davant el risc de vingudes d’aigua que regularment es pateixen a la zona. Així, s’ha de fer la canalització del Torrent Estret en el seu pas a la proximitat del carrer Hort de Godí.

La cònsol major, Laura Mas, ha volgut recordar que “amb el pla de millora i embelliment de voravies hem arranjat al voltant de 7.000 metres quadrats en dos anys”. Tot i això, admet que “cal també realitzar actuacions de nova construcció i de millora dels accessos als senders i camins de muntanya, com és aquesta d’Hort de Godí molt necessària per la seguretat dels vianants en aquesta zona”.

La sessió de comú d’aquest dijous ha servit per adjudicar els treballs. Els farà COPSA per un import de 156.658,30 euros. Les obres han de començar a  mitjans de febrer.

El ple, el primer a emprar el sistema de videoactes i a ser emès en directe pel canal del YouTube de la corporació, també ha servit per aprovar l’aportació anual per compensar les pèrdues d’explotació del Funicamp. En concret, 880.000 euros, el resultat negatiu del 2022. També s’han validat petites modificacions del pla d’urbanisme, entre elles canvis d’algunes unitats d’actuació, amb l’objectiu de facilitar-ne el desenvolupament, ja que seran menys propietaris els que s’hauran de posar d’acord per tirar-les endavant.

Etiquetes

Comentaris

Trending