Desperta Laurèdia referma la seva aposta per la cooperativa d’habitatge

Es tracta d'un model que es desfineix com en cessió d'ús: pagament d'una entrada i una quota mensual asequible per a tota la vida

Maria Àngels Aché i Cerni Cairat durant una visita a Canillo.
Maria Àngels Aché i Cerni Cairat durant una visita a Canillo. ARXIU

Desperta Laurèdia segueix defensant, per mitjà de les xarxes socials, el concepte de cooperativa d'habitatge que està agafant molta força a Espanya. Es tracta d'un model que es defineix com en cessió d'ús: pagament d'una entrada i una quota mensual asequible -lloguer- amb disponibilitat d'habitatge per a tota la vida.

La proposta ja figurava al programa de la formació, a l'oposició al comú de Sant Julià de Lòria, a les eleccions que es va efectuar el mes de desembre del 2019 i on van aconseguir tres consellers en la seva primera participació electoral. La formació creu que el cohabitatge genera comunitat i optimitza serveis amb la creació d’espais comuns. També suposa un baix impacte ambiental pel disseny i l’ús sostenible de l’edifici.

Les cooperatives d’habitatge, al ser entitats sense ànim de lucre, entenen l’habitatge com un bé d’ús i no pas com un bé d’inversió del qual lucrar-se. A més, fomenten el treball en xarxa entre ciutadania i institucions públiques i afavoreixen l’arrelament a la zona a través de la gestió comunitària dels veïns i veïnes de l’immoble. El model de cooperatives d’habitatge funciona a partir de la cessió d’una finca o solar en desús per part d’un propietari i o una propietària privada o per part d’una institució pública. Les persones sòcies de la cooperativa han de dipositar una entrada i han de pagar mensualment una quota per l’ús de l’habitatge que es construirà a la finca.

 

Comentaris (2)

Trending