Desperta Laurèdia afirma que les mesures a la zona de la Rabassa són insuficients

La formació proposa altres solucions com controls freqüents de la velocitat o, fins i tot, radars pedagògics

Nova zona blava a La Rabassa
Nova zona blava a La Rabassa

Desperta Laurèdia ha exposat, en una piulada a Twitter, que la solució proposada pel comú de Sant Julià, que consisteix a convertir l’aparcament a la Rabassa en zona blava, “no sembla pacificar el trànsit ni millorar la manca de places d’estacionament”. Des de la formació, i a la mateixa publicació, proposen solucions diferents, com els controls freqüents de velocitat o radars pedagògics.

La conversió de les places gratuïtes en aparcament de pagament va alçar fa uns dies va empipar els veïns de la zona de Sant Julià de Lòria. El comú defensava que la posada en marxa d’aquesta mesura era per propiciar la rotació de places i per pacificar un tram complicat i amb molt de trànsit. El conseller de Desperta Laurèdia, Cerni Cairat, ha explicat que “creiem que les pintades al terra marcat la velocitat i la zona blava no són suficients per fer reduir la velocitat en aquest tram, caldrien altres mètodes”.

Concretament, la formació proposa semàfors pedagògics, com ja s’han instal·lat a altres parròquies les darreres setmanes, o fins i tot algun radar puntual a la carretera de La Rabassa. “Els veïns ens diuen que, tot i les noves senyalitzacions que s’han fet, continuen havent-hi problemes seriosos d’excés de velocitat en aquests trams”.

Per altra banda, l’aplicació de la zona blava a l’altura dels edificis Superlaurèdia, Cairat assegura que “no veiem que sigui una zona de rotació, perquè és una zona residencial i creiem que difícilment això solucionarà el problema del trànsit en aquest punt”. La formació ha plantejat buscar, conjuntament amb alguns propietaris de la zona, terrenys que es puguin convertir en petits aparcaments o, en tot cas, fer que la velocitat en aquest tram es redueixi molt més.

Cairat indica que, totes aquestes propostes, s’han compartit a la comissió d’aparcaments i circulació i seguiran treballant per aconseguir la pacificació de la zona. Tot i això, la formació, a nivell intern, s’ha estudiat la possibilitat que un dels problemes principals que hagi desencadenat aquesta situació sigui “el creixement desordenat del poble”. El conseller explica que “tot això ens ha de fer plantejar de quina manera podem continuar fent les coses així, amb un augment de la població constant, però sense tenir en compte aspectes com l’aparcament o, fins i tot, consum d’aigua”.

 

Comentaris (1)

Trending