Denuncien el mal estat ‘endèmic’ d’una barana al costat de la voravia entre la Massana i Ordino

Just passat el rètol que indica que la parròquia ordinenca ostenta la catalogació de Reserva de la Biosfera, la tanca que separa la vorera dels camps està en una situació deplorable

La barana molt malmesa.
La barana molt malmesa.

Literal: la barana de la voravia que transcorre al costat de la carretera CG-3 entre la Massana i Ordino, ja en terme d’aquesta segona parròquia, fa fàstic. La tanca, que separa la vorera dels camps que hi ha a la zona, presenta un estat deplorable, producte de mesos i potser d’algun any de manca de manteniment. Així ho han denunciats vianants que troben d’allò més lamentable que les administracions permeten que el mobiliari urbà, perquè no deixa de ser això, presenti la imatge que ofereix la barana.

Els denunciants expliquen que el tram de voravia, que presenta també en el paviment un estat més que qüestionable, és força transitat ja que forma part del traçat que cal agafar per enllaçar els camins rals de la Massana i d’Ordino. Es dóna la circumstància, a més, que aquella barana pràcticament comença a l’altura del rètol que indicat que Ordino és una Reserva de la Biosfera designada per Nacions Unides.

“Fa mal d’ulls veure la corrosió que presenta la barana, com el rovell s’ha menjat diversos dels suports de la tanca.” I tot plegat, es recorda, en una parròquia que es ven d’un estat de conservació d’allò millor. Que suposadament preserva els paratges naturals tan bé com pot. “En aquest punt, justament, la contraposició d’aquests dies entre el verd dels camps i la degradació de la barana és ben clara.”

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending