La corrosió i la mala posició dels recolzaments obliguen a reparar el pont d’Anyós

El Govern ha convocat un concurs per licitar la redacció de l'estudi estructural i la seva reparació i el cost estimat és d'uns 27.000 euros

El pont d'Anyós on s'han de fer les reparacions
El pont d'Anyós on s'han de fer les reparacions

El Govern ha convocat un concurs públic per licitar la redacció de l’estudi estructural del pont d’Anyós i la seva reparació. Segons s’exposa en el plec de bases, “s’observa que hi ha una pèrdua de xapa per corrosió en diversos punts”. Per aquest motiu, és necessari que es faci un estudi estructural complet considerant el nombre de xapes que hi ha. Així mateix, també s’ha observat que la posició dels recolzaments és incorrecta i s’haurà de fer un estudi de càrrega i de recol·locació. El cost estimat és d’uns 27.000 euros.

Les inspeccions realitzades per part de l’executiu a la infraestructura han determinat que hi ha una pèrdua de xapa per corrosió en diferents punts (aproximadament del 20%). Segons s’exposa en el plec de bases, “aquesta nova situació fa que s’hagi de fer un estudi estructural complert, considerant les xapes que realment hi ha. D’aquest estudi s’obtindrà la situació de les xapes i les mesures de reparació a realitzar”.

Els tècnics també han vist que “la posició dels recolzaments és incorrecta”. S’assenyala que “la part baixa de la superfície del neoprè no està en contacte ni amb xapa inferior ni amb la xapa superior, això fa els recolzaments estiguin sotmesos a més càrrega de la prevista”. En aquest punt l’empresa adjudicatària haurà de fer un estudi de càrregues sobre els recolzaments i definir les seves tensions en la posició actual, així com la redacció d’un projecte de recol·locació i canvi de neoprè.

El cost estimat dels treballs és de 27.000 euros i el termini per dur-los a terme serà de dos mesos, una vegada es tinguin totes les dades necessàries per fer les obres. Les empreses poden presentar les ofertes fins al 25 d’octubre.

Etiquetes

Comentaris (9)

Trending