El conveni que permetrà un parc infantil sobre el passatge Biscariet té una vigència de 25 anys

La construcció de l’espai lúdic, l’únic cobert de tot el Principat, anirà a càrrec del Centre Comercial Andorrà mentre que el comú assumirà el manteniment i la neteja

Simulació de com quedarà al passatge Biscariet.
Simulació de com quedarà al passatge Biscariet. comú d'andorra la vella

El conveni a tres bandes signat pel comú d’Andorra la Vella, la propietat de la parcel·la on s’ubica el Centre Comercial Andorrà i els gestors de l’establiment permetrà que la capital disposi de l’únic parc infantil cobert de tot el Principat. Es construirà sobre el passatge Biscariet, en els espais actualment ocupats pels grans magatzems. A diferència del que estava previst, la via continuarà coberta. L’acord tindrà una duració de 25 anys.

Així queda reflectit en el conveni, ara a exposició pública. El document, signat per la cònsol major de la parròquia, Conxita Marsol; representants de la Casa Ubach -la propietat de la parcel·la-; i Manel Cerqueda, com a director del Centre Comercial Andorrà, estableix les condicions que permetran que, finalment, el passatge no quedi al descobert. De passada, les obres que s’hi realitzaran han de servir per donar un impuls a la zona.

El conveni ha estat validat pel consell de comú i suposa un canvi respecte als plans inicials per al carrer, que en un principi havia de passar a ser descobert

El punt clau de l’acord és que la zona que queda sobre el passatge deixarà d’estar ocupada pels grans magatzems. Allà s’hi construirà un parc infantil “d’ús públic”. De fet, serà únic a tot el país perquè estarà cobert i, per tant, la seva utilització no estarà sotmesa a les condicions climatològiques. El conveni marca que el termini per mantenir aquesta solució serà de 25 anys, tot i que sí que s’estableix la possibilitat que, si les parts ho acorden, es podria decidir “un nou destí d’interès públic o social a la superfície”.

El parc tindrà diferents accessos. Per una banda, les escales i ascensors des del mateix passatge. Per l’altra, el centre comercial, que continuarà a la segona planta, també podria establir punts d’entrada un cop es tiri endavant la seva construcció.

Precisament, aquestes obres aniran a càrrec dels grans magatzems. De fet, haurà d’assumir tot el cost de la modificació del forjat actual i la instal·lació del parc, així com la compra dels diferents elements de joc o de la il·luminació. També haurà de fer-se càrrec del canvi de pavimentació del passatge, utilitzant el mateix que ara hi ha a la part per a vianants de l’avinguda Meritxell.

Per la seva banda, el conveni també marca quines són les obligacions del comú. La corporació s’encarregarà de totes les despeses de manteniment de l’espai lúdic així com de la neteja i l’higiene de la zona. En canvi, la conservació del nou forjat i la neteja de l’estructura de la coberta lleugera del passatge també correspondran a l’empresa gestora dels grans magatzems.

WhatsApp Image 2021 01 03 at 14 opt

 

Comentaris (1)

Trending

Com la majoria de webs, utilitzem cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació i soferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús.