Els controls a la muntanya del comú de Sant Julià topen amb la manca d’efectius

La corporació haurà d’incorporar personal per a fer complir la normativa per prohibir l’accés rodat als senders i l’abocament de deixalles

Comentaris

Cartell en un camí de Sant Julià de Lòria.
Cartell en un camí de Sant Julià de Lòria. Altaveu

El comú de Sant Julià de Lòria ha posat en marxa una normativa per controlar l’accés rodat als senders i, en especial, a zones com la Roca de Pimes. Al mateix temps també ha prohibit l’abocament de deixalles a la muntanya. Per fer complir la normativa, però, caldria ampliar la plantilla.

El control a la muntanya té dos problemes: la gran quantitat de camins que hi ha a la parròquia laurediana i la manca d’efectius. Aquest darrer aspecte és complica encara més a causa de les limitacions de pressupost de la corporació. Sant Julià de Lòria era l’única parròquia que no tenia legislat aquest tema.  La moto de trial podrà circular per tots els camins d’amplades inferiors a 2,5 metres, mentre que la moto d’enduro i de motocròs tindran limitacions atès que són els vehicles que més fan malbé el medi natural. L’ordinació ha estat consensuada amb la Federació de Motociclisme.

En algunes indrets s’han instal·lat senyals que informen de diversos aspectes recollits a l'ordinació com ara la prohibició d'encendre foc, d'acampar, d'accedir amb vehicles motoritzats o malmetre els avisos. També s'adverteix que l'incompliment de les normes comportarà una sanció econòmica, regulada pel Cos de Banders o pels agents del departament de boscos del comú lauredià. La vulneració de les prescripcions d'aquesta normativa poden ser lleus, greus o molt greus, i els imports poden anar des dels 50 als 3.000 euros.

 En els sectors del Camp de Claror, Camp Ramonet, Port Negre i Coll de Finestres, els vehicles de més de dues rodes només podran circular des entre aquest mes i el primer diumenge de desembre.

Comentaris (1)

Trending