El contrapàs fa ballar el poble demostrant el perquè és l’expressió més pura del folklore andorrà

El cònsol major David Astrié qualifica d'"emblemàtica" i "emotiva" l'activitat que ha aplegat com cada any molt gent

Comentaris

L'esbart amb el contrapàs d'aquest diumenge.
L'esbart amb el contrapàs d'aquest diumenge. BRU NOYA

El ball del Contrapàs representa "el cor de la festa major". Així s'ha tornat a posar de manifest aquest diumenge a la plaça del Poble d'Andorra la Vella. Com cada gent ha reunit molta gent. El cònsol major de la capital, David Astrié ha qualificat l'activitat d'"emotiva i emblemàtica",

Astrié ha dit que “hi ha participat gairebé tot el poble, i ha resultat molt emotiu, no es perdrà mai a la vida”.  El contrapàs consta de 13 tirades (16 + 12 compassos), es balla amb la cobla que toca en directe i té una durada de sis minuts aproximadament. Tothom el pot ballar com s'ha tornat a demostrar aquest diumenge ja que és una dansa amb una gran vessant social amb la barreja de l'esbart, els ciutadans i els càrrecs electes.

La forta calor no ha estat un impediment perquè el ball fos, una vegada més, multitudinàri. Només es balla un cop l'any, el diumenge de festa major a la plaça del Poble. Es comença a ballar amb el peu esquerre i totes les figures que es fan es desfan per acabar amb la gran rotllana de tots els participants.

L'any 2012, el Contrapàs va participar en una de les semifinals del concurs 'La dansa més viva dels Països Catalans' del programa 'Mans' de Catalunya Ràdio. Amb el Contrapàs hi van competir el Ball Cerdà de la Seu d'Urgell, la Gala de Campdevànol, les Gitanes de l'Arboç, la Disfressada de Sant Vicenç dels Horts i el Parado de Valldemossa.BONA ASSISTÈNCIA A LES DIVERSES ACTIVITATS

El cònsol major d'Andorra la Vella David Astrié fes un balanç de com està anant la festa major. Ha reconegut que el divendres a causa de la temperatura -només 15 graus- hi va haver una mica menys d'afluència. Dissabte hi va haver una bona afluència i les entrades pel concert de Melendi d'aquest dilluns s'estan exhaurint. Aquest diumenge les partides d'escacs han comptat amb més participants que l'any passat.

Comentaris

Trending