El Contradans arriba al nucli antic d’Ordino

El festival és el guanyador dels pressupostos participatius i se celebrarà del 8 al 10 d’octubre

Presentació del festival Contradans.
Presentació del festival Contradans.

Ordino ha presentat, oficialment, el festival de dansa, cultura popular i folklore que va ser el projecte guanyador del pressupost participatiu. Fa uns mesos que es va anunciar que arribaria a la tardor, i finalment ‘Contradans’ serà la cita que es donarà al nucli antic de la parròquia, del 8 al 10 d’octubre.

Aquest festival, al qual es destinaran 40.000 euros de la partida de 50.000 que es tenia per al pressupost participatiu, va estar proposat per un particular relacionat amb l’Esbart Valls del Nord. A la cita acudiran companyies de dansa com l’Esbart de Rubí, la Factoria Mascaró i Kukai Dantza, del país basc. Durant aquests tres dies es podrà gaudir d’espectacles, tallers i un mercat, que faran el conjunt “per mostrar de les arrels a la contemporaneïtat”.

Per això, el Contradans ha anat molt més enllà de la dansa, i ha organitzat una fira artesanal, a més d’una exposició de membranòfons a l’Era Rossell. També hi haurà diversos tallers, com el de flors teixides amb fibres naturals, un de construcció d’un tamborí tradicional o d’estampació botànica. La fira estarà tot el cap de setmana, i hi participaran catorze estands.

Etiquetes

Comentaris

Trending