Els cònsols d’Encamp expressen “dubtes” amb el projecte d’aeroport a Grau Roig

Mas i Rascagneres, tot i avisar que per ara no hi ha una posició ni negativa ni favorable a la infraestructura, sí que admeten preocupació per l’afectació que pugui tenir a terrenys del comú i de la concessió de pistes així com per l’impacte ambiental

Simulació presentada per la Cambra de com seria el futur aeroport.
Simulació presentada per la Cambra de com seria el futur aeroport. ARXIU

Sense voler fer cap pronunciament definitiu, ni positiu ni negatiu, però sí llençant un avís. Els cònsols d’Encamp, Laura Mas i Joan Miquel Rascagneres, han reconegut que el projecte d’aeroport a Grau Roig els genera “dubtes”. I, per això, han deixat clar que necessiten veure, com més aviat millor, tots els informes sobre la viabilitat de la infraestructura, especialment a nivell mediambiental. Tots dos mandataris han apuntat també un cert neguit per l’afectació que pot tenir per les pistes i per altres terrenys comunals.

Mas i Rascagneres han explicat que, amb relació al debat que va unes setmanes es va produir en un ple de la corporació a preguntes dels consellers de la minoria socialdemòcrata, “estem en la mateixa situació”. És a dir, encara sense haver pogut veure cap informe sobre el projecte. Ara bé, al llarg d’aquest temps, la infraestructura ha generat un intens debat del qual els cònsols encampadans han estat atents.

De les paraules dels dos mandataris encampadans es desprèn que no acaben de veure amb bons ulls la iniciativa de la Cambra i, de fet, Laura Mas s’ha mostrat partidària d’apostar de forma ferma per un aeroport ja construït com és el de la Seu

“Alguns dubtes en tenim, per no dir neguits”, ha apuntat Rascagneres. A més, ho ha volgut fer de forma voluntària, sense que l’assumpte s’hagi posat sobre la taula ni en la sessió del comú ni en la roda de premsa posterior. És a dir, amb una clara voluntat de traslladar aquest missatge. Entre aquestes incògnites, els mandataris han assenyalat tres en particular.

La primera: l’afectació que pugui tenir l’aeroport en terrenys comunals quan “fins ara ningú ens ha demanat autorització”. La segona, que pugui influir en la concessió, ara mateix en mans de Saetde, pel domini esquiable. Per cert, que el màxim accionista de la societat, Joan Viladomat, ja s’hi ha pronunciat en contra.

El tercer dubte té a veure amb “l’impacte mediambiental” de la instal·lació. El cònsol menor, de fet, ha apuntat que aquest neguit “ha crescut” arran de les imatges que es van presentar del projecte.

Rascagneres ha assegurat que amb aquestes paraules no estan prenent un posicionament sobre la iniciativa liderada per la Cambra. “No és una negativa ni una opinió positiva”, ha afirmat, tot remarcant que el que han volgut és posar en relleu “tres punts relativament importants i que s’han de tractar”. La posició definitiva, ha avançat, no s’adoptarà fins que “no tinguem els estudis definitius”.

I, malgrat això, de les paraules de la seva companya de consolat queda clar que el projecte no s’acaba de veure amb bons ulls. “Creiem que el que hem de potenciar és l’aeroport de la Seu perquè ja hi ha una infraestructura feta”, ha apuntat la cònsol major, Laura Mas.

Comentaris (2)

Trending