Els consellers infantils de Sant Julià de Lòria coneixen el funcionament del comú

El projecte 'Un dia amb els cònsols' s'ha posat en marxa aquest dilluns i hi prendran part els vuit integrants del Consell d'Infants

Els dos primers consellers infantils que han visitat el comú, a la sala de reunions.
Els dos primers consellers infantils que han visitat el comú, a la sala de reunions. Altaveu

Amb la voluntat d’apropar la institució als nens i nenes de la parròquia, el comú ha posat en marxa una nova iniciativa que s’emmarca en els projectes d’aquest curs del Consell d’Infants i que consisteix a passar una jornada amb els dos cònsols. Al projecte, 'Un dia amb els cònsols', hi prendran part els vuit consellers infantils, quatre de l’escola andorrana i quatre de la francesa. Aquest diluns és el torn dels dos primers, la Lilia Amigó i el Bernat Vitales.

L'objectiu és fer als nens i nenes partícips de la gestió comunal, que puguin veure de primera mà el dia a dia del comú. Per això, han visitat els diferents departaments de l’edifici administratiu i s’han entrevistat amb el conseller de Manteniment, Medi Ambient i Sostenibilitat, Rossend Duró, que els ha demanat ajuda per escollir el nou mobiliari urbà per a la parròquia.

Els cònsols també han volgut compartir amb els dos consellers els projectes de futur del comú com la candidatura a la xarxa de ciutat creatives de la Unesco, el parc verd a la zona del nou vial, el centre de dia, la parròquia universitària, la parròquia sostenible, el nou Espai Jove, el nou parc infantil del Camp de Perot o el nou espai públic de l’avinguda Rocafort. Aquest darrer l’han pogut conèixer in situ ja que s’hi ha desplaçat in situ amb Josep Majoral i Mireia Codina.

Seguint el compromís d’implicació de la ciutadania en la millora dels equipaments públics, també han anat al parc infantil del Prat Nou on els dos consellers infantils han traslladat als mandataris les impressions i necessitats dels joves que representen. El projecte, 'Un dia amb els cònsols', continuarà aquest dimarts amb dos consellers infantils més i la setmana vinent, els dies 16 i 18 de març.

Comentaris (2)

Trending