El Consell d’Infants de la capital demana papereres de reciclatge i més arbres a parc i places

Es nomenen els representants dels sis centres educatius de la parròquia i els projectes presentats es treballaran durant els pròxims mesos

Comentaris

Un instant de la sessió del Consell d'Infants d'Andorra la Vella.
Un instant de la sessió del Consell d'Infants d'Andorra la Vella. Comú d'Andorra la Vella / Tony Lara

El comú d’Andorra la Vella ha acollit aquest divendres la sessió de constitució del Consell d’Infants del curs 2023-2024, arribant a la vuitena edició del projecte. Els alumnes participants han demanat papereres de reciclatge a la via pública, plantar més arbres a parcs i places, dissenyar ells mateixos la futura sala polivalent de la nova plaça del Poble, bicis estàtiques que generin energia elèctrica i una trobada esportiva interescolar.

El Consell d’Infants d’Andorra la Vella, una iniciativa de les escoles, el comú i la col·laboració d’Unicef, s’ha constituït aquest divendres amb la participació d’alumnes de sis centres educatius de la parròquia que han nomenat els seus dotze representants i consellers infantils per als pròxims mesos. A més, també s’han presentant propostes per millorar Andorra la Vella que es desenvoluparan i treballaran els pròxims mesos a les aules de 5è curs.

S’han presentant propostes per millorar Andorra la Vella que es desenvoluparan i treballaran els pròxims mesos a les aules de 5è curs

Així doncs, segons s’informa des de la corporació, des del Col·legi Sant Ermengol proposen habilitar papereres de reciclatge a la via pública, amb bosses per envasos, paper i rebuig, i així conscienciar i fomentar la cultura del reciclatge i aconseguir una reducció de les emissions; l’Escola francesa d’Andorra la Vella, després d’haver conegut el projecte de reforma de la plaça del Poble i la sala polivalent, plantegen poder participar de forma activa en el disseny d’aquest espai perquè faci la funció de ludoteca; i des de l’Escola francesa de Santa Coloma treballaran perquè es plantin més arbres a les places i parcs on n’hi ha menys, per així guanyar en zones d’ombra i que siguin més agradables. D’altra banda, el British College of Andorra ha traslladat durant la sessió la seva idea d’instal·lar bicicletes estàtiques per a totes les edats a diferents punts de la parròquia que serveixin per generar energia elèctrica. De l’altra, el Col·legi Maria Janer ha plantejat una trobada esportiva interescolar entre tots els centres de la parròquia que serveixi de jornada de reunió amb els companys i per practicar esport. Per últim, l’Escola andorrana d’Andorra la Vella continua treballant en la seva proposta, que presentarà a la sessió de debat a la primavera vinent.

Durant la sessió també s’ha aprovat el calendari de treball per a aquest curs, i es preveu que els infants enviïn les propostes del 19 al 23 de febrer, per poder realitzar la sessió de debat durant el mes de març. El cònsol major, David Astrié, ha demanat als consellers i les conselleres infantils que, a banda de treballar les propostes particulars, que pensin idees per millorar el Consell d’infants, així com la festa de cloenda, la Festa Major o la Festa del Poble. A més, el cònsol major els ha agraït la feina feta i els ha encoratjat a seguir treballant i desenvolupant uns plantejaments, molts d’ells, “realitzables relativament ràpid”.

Comentaris

Trending