La concessionària inicial del servei d’esplai d’Encamp acusa el comú d’actuar de “mala fe”

La societat adjudicatària té un plet obert contra la corporació, a qui exigeix que li compensi com a mínim els danys i perjudicis per la rescissió unilateral del contracte

Una imatge del complex, aquest matí.
Una imatge del complex, aquest matí. Gabriel Pérez

L’empresa a la qual inicialment, la primavera passada, el comú d’Encamp va adjudicar l’explotació del servei d’esplai del Complex Esportiu considera que la corporació va actuar “de mala fe” a l’hora de rescindir de forma unilateral un contracte firmat pocs mesos abans i sense abonar ni un cèntim d’euro a la societat. D’aquí que en la demanda ja admesa a tràmit per la Batllia reclami al comú que la compensi, com a mínim, amb els danys i perjudicis causats.

Els responsables de l’esmentada empresa, que gestionen altres serveis de guarderia i esplai al país, han portat a la Justícia el cas en considerar que el comú va actuar de manera abusiva i traient profit de la feina feta per la societat, com ara la promoció del servei i la recerca d’uns clients que, en gran mesura, s’han mantingut a l’esplai ara que n’ha assumit la gestió directament el comú. La societat unipersonal VJK considera que la corporació encampadana va ‘donar-li la volta’ en constatar que “si saps gestionar bé, es tracta d’un servei rentable”.

Els responsables de l’esmentada empresa, molt dolguts amb la corporació, expliquen que una vegada adjudicat el servei, el comú va apressar-la perquè ho tingués tot a punt per posar en marxa l’esplai a partir de l’1 de juliol del 2021. Però no hi va haver acord entre el comú i l’anterior adjudicatària per al retorn de les claus de l’espai abans de la finalització de la concessió i “dos dies abans” de la posada en funcionament del nou servei, segons els responsables empresarials, el comú va comunicar que no es podria materialitzar l’acord ja signat segons la societat.

“Qualsevol plec de bases et dóna quatre mesos de marge per solucionar eventuals deficiències. No sembla especialment complicat que s’hagués pogut contractar una persona amb la titulació requerida en una normativa que se’ns va passar per alt”

Els responsables de VJK lamenten que el comú va exigir que se li traspassés “tota la feina feta”. “Ja havíem buscat clients, teníem personal contractat…” I encara que hi havia la possibilitat de reprendre l’explotació privada a partir del setembre, tampoc no va ser el cas. Dos o tres dies abans que es pogués reprendre el servei el comú, sempre segona la versió empresarial, va tornar a contactar-hi per comunicar la rescissió unilateral i definitiva del contracte.

El motiu de dita rescissió és que la societat no gaudeix dels permisos necessaris que ha d’expedir Afers Socials perquè l’empresa no disposa d’una persona degudament titulada per assumir la direcció de l’esplai. VJK era l’única candidata a gestionar l’esplai. “Qualsevol plec de bases et dóna quatre mesos de marge per solucionar eventuals deficiències. No sembla especialment complicat que s’hagués pogut contractar una persona amb la titulació requerida en una normativa que se’ns va passar per alt”, afirmen les fonts empresarials consultades.

Més encara, segons VJK, actualment el comú està gestionant l’esplai del complex sense que hi hagi cap professional amb la formació universitària que la normativa d’Afers Socials exigeix. A més, quan l’empresa va accedir a l’espai, al local que havia de servir d’esplai, es va adonar que l’estat del mateix no reunia les condicions exposades en el plec de condicions. Hi havia una paret enmig d’una zona que havia de ser diàfana “i el comú pretenia que fóssim nosaltres qui ens féssim càrrec de la retirada de dita paret si així ho volíem”.

El Complex Esportiu i Sociocultural d'Encamp.

Relacionat

La concessió de l’esplai del Complex Esportiu d’Encamp acaba davant la Justícia

En fi, que ara el cas es troba en seu judicial, amb una demanda ja admesa per la secció administrativa de la Batllia, i la societat reclama, almenys, el perjudici causat. “El comú no ens ha abonat res de res, ni un euro de la feina feta entre juliol i setembre de l’any passat.” Només la despesa material, remarquen les fonts consultades, podria suposar un cost d’uns 1.500 euros, més enllà de l’afectació a la imatge de la companyia que pot suposar tot el procés. VJK ni entén ni comparteix l’abús, dit entre cometes en aquest cas, amb què pot actuar en determinades ocasions l’administració.

Comentaris

Trending