La concessió de l’esplai del Complex Esportiu d’Encamp acaba davant la Justícia

El comú va rescindir el contracte a la societat que l’havia guanyat en constatar a través del ministeri d’Afers Socials i Joventut, que no tenia l’autorització comercial pertinent i, ara, aquesta ha presentat una demanda

El Complex Esportiu i Sociocultural d'Encamp serà un dels escenaris de la fira.
El Complex Esportiu i Sociocultural d'Encamp serà un dels escenaris de la fira.

No es pot dir que el procés per adjudicar la gestió de l’esplai del Complex Esportiu d’Encamp hagi estat tranquil per al comú. Al contrari. Tot i que inicialment es va adjudicar la concessió a una empresa, tot s’ha anat complicant. Finalment, en detectar que l’empresa no tenia l’autorització de comerç necessària per a aquest tipus d’activitat, es va rescindir el contracte. Conseqüència, la corporació ha d’assumir directament el servei. I, ara, afronta una demanda davant la Justícia per part de la societat.

Tot arrenca ara fa un any. L’abril del 2021, el comú va engegar el concurs públic per donar en concessió administrativa el centre d’esplai situat al Complex Esportiu i Sociocultural. Es feia després que s’esgotés el contracte anterior, que datava del 2016.

El juny tot el procediment va finalitzar i la junta de govern del comú va adjudicar la concessió a l’empresa VJK, una societat unipersonal portada per una dona. El contracte establia un cànon anual de 4.500 euros anuals, IGI a banda, i una duració de quatre anys.

La sorpresa negativa pel comú va arribar temps després. Vam comprovar, i així se’ls va confirmar des del ministeri d’Afers Socials, Joventut i Igualtat, que “la concessionària no disposa de l’autorització comercial corresponent”. Per això, al setembre, es va optar per rescindir l’adjudicació. També es va decidir que, a partir de llavors, fos el mateix comú qui s’encarregués de l’esplai, seguint les previsions de la Llei de serveis socials i sociosanitaris.

Fonts properes han explicat a Altaveu que, autorització comercial a banda, existia una altra diferència entre la guanyadora inicial del concurs i el comú. La dona entenia que la distribució de les parets de l’espai no era pas la que s’havia indicat inicialment.

L’afer, però, no va acabar amb la decisió comunal. La propietària de la societat va fer recurs i el comú va desestimar-lo via silenci administratiu. El següent pas era, en certa forma, lògic. L’empresa ha presentat una demanda davant la secció administrativa de la Batllia, que l’ha admès a tràmit. Per tant, ara, la Justícia haurà de dictaminar si la corporació va actuar correctament en retirar la concessió de l’esplai.

Comentaris

Trending