Concerts de tarda a una festa major de Sant Julià que es pot quedar sense Ball Cerdà

Hi ha dubtes amb la celebració de la Marratxa i de la Passa i les activitats acabaran a les nou del vespre

Comentaris

Ball de la Marratxa a la festa major de Sant Julià de Lòria.
Ball de la Marratxa a la festa major de Sant Julià de Lòria. Altaveu

Els rebrots de Covid-19 estan complicant la celebració de les festes majors com la de Sant Julià de Lòria, que es habitualment la més concorreguda del país. Els concerts més populars començaran dos quarts de vuit i acabaran una hora i mitja després. La cònsol menor, Mireia Codina ha explicat que l'objectiu és garantir les mesures de seguretat i les sanitàries.

El comú lauredià té previst presentar els actes de la festa durant la pròxima setmana ja que les activitats comencen el dia 24 i s'han d'allargar fins el 28. S'està treballant perquè els actes siguin diversos i en llocs prou allunyats. No hi haurà barres de bar, ni atraccions per als més petits. Des del comú el missatge és que hi hagi festa major però amb seny, responsabilitat i prudència. Es vol mantenir algun dels actes és tradicionals i en aquest sentit el que té més números és la Marratxa que compta amb la participació de vuit dansaires. El Ball Cerdà i la Passa es fan per parelles. El primer en un lloc concret com la plaça Major però en el segon, els participants recorren gran part de la població i entren en els bars que hi ha en el seu recorregut.

El format dels concerts serà amb la gent asseguda, amb la distància de seguretat i com els que es fan en el cicle 'A ritme d'Estiu' a la plaça de la Germandat. Aquest any el programa amb les activitats i la salutació del cònsol major, Josep Majoral, estava dedicat a l'antiga platja que hi ha havia al riu Valira, on actualment s'alça l'edifici Riera.

 

Comentaris

Trending