El Concert de Nadal a la Massana es reinventa

L’esdeveniment, que organitzen en conjunt el comú i Andorra Lírica, presenta un nou format amb una peça d’una hora de duració el dijous, 22 de desembre

Presentació de la Cantata de Nadal.
Presentació de la Cantata de Nadal.

Andorra Lírica ha reinventat el tradicional Concert de Nadal, organitzat amb el comú de la Massana, i l’ha transformat en la Cantata de Nadal. D’aquesta manera, el pròxim 22 de desembre, al Teatre de les Fontetes, es presentarà una peça d’una hora de duració amb una història emotiva i actual, amb elements de tecnologia portats a l’òpera.

La Cantata presenta la història d’un pare i la seva filla la nit de Nadal que estan fent els preparatius per a la festa. Arriba la mare, que és enginyera, molt emocionada perquè ha descobert una intel·ligència artificial que revolucionarà el món: LamDA. D’aquesta manera arriba una història actual fins al món de l’òpera.

L’enginyera està interpretada per Jonaina Salvador, presidenta d’Andorra Lírica i directora general de l’obra, composada per David Llorens. L’altre paper principal, el de LamDA, serà interpretat per la soprano Elisenda Gallardo. Com a cantants coprincipals, hi haurà Daniel González i Eulàlia Gallardo, en els papers de pare i filla. D’altra banda, la Cantata també inclourà diferents temes tradicionals, interpretats per Elena Pérez, Elisa Forné, Mercè Capons i Guillem Forné, conseller de Cultura, que assegura que li fa il·lusió “el doble paper de poder participar al concert com a part organitzativa i també com a intèrpret”.

La Cantata tindrà la continuïtat garantida i, a més, la peça de l’any que ve serà col·laborativa ja que s’anirà creant durant tot un any, a través d’un concurs. “Amb el Triple Gran Concurs Cantata de Nadal volem fomentar d'una manera innovadora i creativa la producció artística contemporània en llengua catalana”, assegura Jonaina Salvador. L’objectiu d’aquest concurs és poder seguir el procés creatiu d’una obra lírica durant tot l’any, fins a la seva estrena, al Nadal 2023.

El concurs es dividirà en tres parts: el literari, que s’obrirà el dia de la Cantata (22 de desembre); el premi de composició, per musicalitzar el llibret, que s’obrirà al març; i el concurs per seleccionar els cantants, que donarà el tret de sortida al maig. La idea és que a l’agost ja estigui la composició acabada per poder preparar el muntatge per al desembre.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending