Els comuns, sense solució a la vista per al problema dels abocadors

Es continua a la recerca d’espais de transferència, sobretot a Encamp i Andorra la Vella, mentre que la Massana ha descartat acollir-ne cap

L'abocador de terres de Beixalís.
L'abocador de terres de Beixalís. COMU DE LA MASSANA

Els comuns continuen treballant amb la problemàtica de la manca d’abocadors, que s’ha agreujat amb el darrer tancament de Beixalís el passat 28 d’octubre. Malgrat això, solució a la vista, de moment, cap ni una. S’espera poder tenir aviat espais de transferència, tot i que el concurs convocat pel Govern va quedar desert. Principalment, Encamp i Andorra la Vella podrien perfilar-se com a parròquies per acollir-ne, mentre que la Massana ho descarta per complet.

L’abocador de Beixalís ja ha tancat, i únicament s’ha reservat un espai perquè el comú pugui dipositar els desmunts de la desviació. De moment, l’únic que continua actiu és el del Maià. Almenys, tot el temps que la meteorologia ho permeti, ha assenyalat la cònsol major d’Encamp, Laura Mas. “Nosaltres només podem donar aquest servei durant la temporada d’estiu”, ha remarcat

Per la seva banda, la cònsol major de la Massana, Olga Molné, ha remarcat que aquest reservat que s’ha fet a Beixalís el comú se les ha reservat “per obres pròpies”. És a dir, s’ha assegurat que les obres de la corporació es poden seguir portant a terme perquè es té un lloc on dipositar els desmunts.

Els comuns, per tant, continuen treballant a buscar una solució definitiva, és a dir, un nou abocador. “Des del 2007 hem tingut aquest espai obert dotze mesos a l’any i ha sigut nacional, perquè totes les parròquies i les obres venien allà”, ha explicat Molné. Ara, per tant, es confia que algú agafi el relleu i la Massana, per la seva banda, es desentén. Encamp i Andorra la Vella, per la seva banda, continuen perfilant-se per tenir espais de transferència, que seria la solució temporal.

Comentaris (1)

Trending