El comú de Sant Julià tanca el primer trimestre amb un superàvit de 703.000 euros

La corporació laurediana rebaixa el deute fins als 17,2 milions d'euros en la liquidació pressupostària

Comentaris

Els cònsols i la secretària del comú durant la sessió d'aquest dimecres.
Els cònsols i la secretària del comú durant la sessió d'aquest dimecres. Bru Noya

El comú de Sant Julià de Lòria ha tancat la liquidació pressupostària del primer trimestre amb un deute de 17,2 milions d'euros. Hi ha un descens respecte al 31 de desembre del 2019 (18,2) i en el mateix període de l'any passat (17,4). En percentatge un 119% del límit d'endeutament que l'any 2019 era del 135%. El superàvit és de 703 mil euros. 

Els 17,2 milions es reparteixen en 8,5 del comú i 8,6 de les societats públiques (7,9 d'ells corresponents a Camprabassa). Pel que fa als ingressos s'ha executat el 18,33% i el 12,05% de les despeses. S'han ingressat 2,8 milions d'euros i s'han gastat 1,7 milions d'euros. El conseller de l'oposició de Desperta Laurèdia, Cerni Cairat ha dit que el superàvit té a veure amb la manca d'inversió, a la qual cosa, el cònsol major, Josep Majoral ha dit que s'estan fent les previstes i que se'n continuaran fent.  El pressupost segueix el seu curs i les inversions fortes s’adjudicaran pels vols del setembre”, i ha comentat que “l’endeutament es va reduint any rere any” .

La consellera de Desperta Laurèdia, Maria Àngels Ache ha mostrat la seva inquietud per la celebració de la festa major després dels fets del Roser d'Ordino i ha demanat informació sobre el programa d'activitats. Majoral ha dit que dimarts es va fer una reunió amb la policia i amb el ministeri de Salut. "Volem preparar la festa amb seguretat. La previsió era tancar a mitjanit i hi ha un preprograma treballat amb un criteri de seny i prudència". Ha afegit que aquest dimecres hi haurà un decret al consell de ministres amb les noves mesures. "A més de la policia hi haurà reforç de seguretat privada per fer complir el nou protocol". L'oposició s'ha ofert per col·laborar amb la majoria per l'organització, un fet que Majoral ha agraït i ha reconegut que "és molt difícil gestionar aquesta situació de pandèmia".

S'ha aprovat un suplement de crèdit per fer front a l'augment de la factura dels treballs de recollida de residus

Durant la sessió, s'ha aprovat també l'ordinació de suplement de crèdit de 44 mil euros per finançar els treballs de recollida de residus de la deixalleria. Cairat considera que “cal fer campanyes informatives per tal que la gent sigui més responsable”, i sobre l’increment de l’acumulació de deixalles ha afegit que “cal que s’informi que això té un cost per a l’administració”. Per a Cairat, tot plegat comporta molèsties al veïnat i sensació d’abandonament. De la seva banda, Majoral ha manifestat que el suplement de crèdit no és a càrrec d’endeutament perquè ve d’una altra partida ja pressupostada. Ha avançat que el comú reforçarà les campanyes informatives per conscienciar la població de la importància de reciclar bé els residus., i ha atribuït la pujada de la factura a un augment del volum de deixalles voluminoses abandonades a la via pública.

Comentaris (2)

Trending