El comú de Sant Julià protegeix l'entorn de Sant Serni de Nagol

Ha instal·lat una tanca i uns cartells per fer respectar l'entorn de l'església laurediana

Comentaris

Cartells i tanca a Sant Serni de Nagol.
Cartells i tanca a Sant Serni de Nagol. BRU NOYA

El comú de Sant Julià de Lòria ha instal·lat tanques al voltant de l'església de Sant Serni de Nagol. Es prohibeix trepitjar la gespa,fer-hi pícnic i passejar-hi gossos. La corporació està vigilant especialment la zona després de constatar que és un lloc de botellots i de trobada de joves

El comú recorda que l'església és patrimoni cultural i que sovint s'ha de netejar de les restes de festes amb ampolles, llaunes i papers. És una església, amb cementiri, consagrada l'any 1055. S'hi van fer unes restauracions l'any 1979 quan es va aixecar l'ara de l'altar. Conserva un beneiter d'època romànica. Hi ha, en el seu interior, una creu espinosa, d'època romànica, exemplar únic d'aquesta tipologia al Principat.

El fet de ser un lloc sense construccions pròximes i aïllat propicia les trobades de grups ja que a la zona s'hi pot aparcar bé. La tanca i les prohibicions, però, no ha acabat de convèncer tothom, ja que alguns veïns ha mostrat el seu desacord amb la decisió de la corporació comunal perquè consideren que la gespa és un lloc per relaxar-se i reposar. Per posar la tanca i el cartell, el comú va haver de demanar permís a Patrimoni Cultural.

 

 

 

Comentaris

Trending