El comú de Sant Julià modificarà la normativa d’accés rodat a la seva part de la Vall del Madriu

Dimecres vinent es farà la primera reunió de la comissió que ha d'estudiar diverses propostes per mirar de posar fre a la problemàtica

Comentaris

Josep Majoral, Mireia Codina i la secretària general, Judith Albós a la sessió de comú d'aquest dimecres.
Josep Majoral, Mireia Codina i la secretària general, Judith Albós a la sessió de comú d'aquest dimecres. B.N.

El comú de Sant Julià modificarà la normativa d'accés rodat a la seva zona de la Vall del Madriu-Perafita-Claror, des de la Rabassa fins a Claror. El motiu és l'augment de motos i bicicletes que hi passen. El detonant ha estat la publicació d'un vídeo a les xarxes socials. Dimecres vinent s'ha convocat una comissió de treball per començar a tractar la problemàtica.

El conseller de Desperta Laurèdia, Cerni Cairat ha exposat la seva preocupació per l'augment de l'accés de vehicles a la zona de la Vall del Madriu-Perafita i Claror que pertany a Sant Julià de Lòria. Ha dit que hi ha un buit legal i ha demanat que es faci un pla de gestió per controlar l'aforament de vehices amb l'objectiu de preservar el medi natural. "La nostra voluntat no és prohibir, és regular".

Cairat ha demanat que es faci un estudi de la capacitat de càrrega i de l'erosió que provoquen els vehicles a la zona del Camp de Claror i que es dugui a terme, també, un inventari de camins per tal de regular els usos. "La nostra voluntat és que en el medi natural s'hi pugui fer de tot però d'una manera regulada". El conseller ha dit que són propostes que fan des de fa dos anys i que finalment s'ha posat fil a l'agulla per tenir una normativa realista. 

A més a més, també vol la derogació temporal d'un article de la normativa actual, ja que "a hores d'ara hi ha un buit legal que no permet des de Sant Julià de Lòria aplicar el règim sancionador que preveu la nostra ordinació d'accés al medi rodat". La voluntat de la formació és, per tant, que aquestes propostes es traslladin a la comissió reguladora "perquè entenem que és un territori gestionat conjuntament pels quatre comuns que el conformen". 

La setmana passada van ser sancionats quatre motoristes

El cònsol major, Josep Majoral ha assegurat que durant el seu mandat és quan s'ha fet més pel medi ambient. Ha recollit les propostes de Cairat. S'està estudiant la possibilitat de sancionar els ciclistes que van enregistrar un vídeo baixant per Claror. Majoral ha dit que la setmana passada es va sancionar quatre motoristes, i ha agraït la tasca del cos de banders tot i que no oha descartat la possibilitat de signar un conveni amb el cos de policia per veure si tenen més capacitat de control i d'identificació sobre les persones que fan malbé el medi.

Ha reconegut que, sobretot en el període estival, hi ha un trànsit "increïble" des de la Rabassa fins a Claror, i per això ja es va aprovar una ordinació que regula l'accés rodat de manera específica en aquest espai. Malgrat això, ha dit que "s'està treballant per desenvolupar una mica més aquesta regulació des de diversos punts", aplicant accions com ara tenir baixada la barrera de l'entrada de manera permanent. Ha afegit que a nivell jurídic ja es té preredactada una ordinació que modifiqui l'actual. 

Durant la sessió de comú d'aquest dimecres, s'ha aprovat la delimitació d’ofici amb terreny comunal a la zona de Roques Rodones, del terreny anomenat “Ort del Riu Llumeneres”, i la delimitació d’ofici amb terreny comunal i una propietat privada a la carretera de Fontaneda PK5+600.

Comentaris (2)

Trending