El comú de Sant Julià de Lòria sanciona amb 150 euros diversos propietaris de gossos

Els agents de circulació lauredians han imposat catorze multes per no portar l’animal identificat i registrat des del passat mes de gener

Comentaris

Pipicà a l'aparcament del Trillà.
Pipicà a l'aparcament del Trillà. COmÚ DE SANT JULIÀ DE LÒRIA

El comú de Sant Julià de Lòria ha sancionat amb 150 euros diversos propietaris de gossos. Els agents de circulació lauredians els han multat per no portar l’animal identificat i registrat. Són catorze multes des del passat mes de gener,

El Reglament de la Llei de tinença d'animals estableix sancions que van de 60 a 150 euros i fins a 300 en cas de ser reincident. Els agents controlen que el gos estigui inscrit al registre del cens caní, que vagi lligat en espais públics, que porti morrió en cas de ser raça perillosa, que faci les seves necessitats als pipicans i que es recullin els excrements i es ruixin amb aigua les miccions.

El comú lauredià va invertir prop de 20.000 euros per construir quatre pipicans en diferents indrets de la parròquia, així com ha desenvolupat campanyes de sensibilització. Als darrers anys la despesa en neteja ha estat al voltant dels 57.000 euros, una xifra que ha de disminuir amb les mesures. A Sant Julià de Lòria hi ha censats un miler de gossos.

A Andorra la Vella, el comú ha posat en marxa el grup d’Agents Cívics, que té per objectiu vetllar per garantir la millor convivència ciutadana, informar, prevenir i, si cal, sancionar les conductes incíviques, com no dur lligat el gos o no ruixar les miccions o recollir les femtes. Recentment, s’ha iniciat la recollida de mostres d’ADN dels excrements i poder, si s’escau, sancionar els propietaris negligents.

Comentaris (8)

Trending