El comú de Sant Julià incoa un expedient per la ferralla a l'entorn de la font de Joans

Es tracta d'un terreny particular i que està a tocar d'una de les captacions que abasteixen d'aigua la parròquia laurediana

Contenidors i altres objectes al costat de la font.
Contenidors i altres objectes al costat de la font. Altaveu

El comú de Sant Julià de Lòria ha incoat un expedient a un particular per la brutícia i els contenidors que hi ha al costat de la font de Joans, que és una de les captacions que abasteix d'aigua la parròquia i que està situada a la carretera de Bixessarri. 

L'expedient està en curs i la captació està just enfront d'un oratori. És una zona amb molta activitat industrial i l'objectiu del comú és que l'entorn de la font quedi net. De fet, des de l'arribada de la majoria encapçalada per Josep Majoral, la protecció del medi ambient i la neteja han estat dues de les prioritats com va quedar demostrat a l'inici amb el canvi d'alguns del contenidors de la parròquia.

Posteriorment s'han anat adoptat altres mesures com prohibir l'abocament de deixalles o regular l'accés motoritzat als principals senders. La font de Joans està molt a prop de la Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV) d'Aixovall, i d'un lloc amb naus industrials i oficines.

Actualment, Sant Julià de Lòria disposa de les captacions del torrent dels Fenerals,  Montllobar (la Rabassa),  la Plana de Juberri, Certers, font de Joans, Bixessari o Coll Jovell.

WhatsApp Image 2021 05 31 at 18.18.13 (1)
Material acumulat al costat de la font.

 

Comentaris (6)

Trending

Com la majoria de webs, utilitzem cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació i soferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús.