El comú de Sant Julià destina 15.000 euros a la segona edició de ‘Murs que parlen’

La corporació ja pensa en la tercera que tindrà la temàtica del 800 aniversari de la trobada de la Verge de Canòlich

Comentaris

Els cònsols de Sant Julià de Lòria han col·laborat aquest divendres en el mural de Samantha Bosque.
Els cònsols de Sant Julià de Lòria han col·laborat aquest divendres en el mural de Samantha Bosque. BRU NOYA

El comú de Sant Julià de Lòria destina 15.000 euros a la segona edició de 'Murs que parlen'. La corporació ja pensa en la tercera edició amb la temàtica del 800 aniversari de la trobada de la Verge de Canòlich.  Les obres d'enguany s'ubiquen a la carretera de la Rabassa,  a l’alçada del camí de la Creueta, i a l'avinguda Verge de Canòlich.

La temàtica de les obres d’enguany havia de fer referència als béns d’Interès Cultural Immobles d’estil romànic que es troben a Sant Julià, així com les pintures murals o objectes litúrgics que hi ha al seu interior.  Des del comú es va destacar la importància que els béns tinguessin protagonisme en la proposta artística, donat que l’objectiu es basa en la promoció de la cultura de la parròquia laurediana. Al concurs públic s’hi van presentar quatre artistes, quedant guanyadors Samantha Bosque i Reunió de Papaia.

Bosque ha centrat la seva proposta en les pintures de sant Serni de Nagol."que és l'única de Sant Julià que les conserva i crec que de totes les d'estil romànic que hi ha a Andorra és de les menys visitades. Totes les pinturals murals de les esglésies sempre han tingut la facultat de comunicar. Abans la gent no sabia llegir i les pintures era la manera de fer passar els missatges religiosos. Volia acostar al poble les pintures de sant Serni de Nagol". Va començar dijous de la setmana passada i el treball ha d'estar enllestit abans que acabi aquest mes.

Reunió de Papaia, per la seva part, s'ha basat per fer el seu mural en diverses esglésies de la parròquia, fugint del color més trist del romànic i donant-li un toc de modernitat. El mural quedarà enllestit aquest mateix divendres. Els dos treballs s'han vist dificultats per les tempestes.

Comentaris (2)

Trending