El comú de Sant Julià crida al civisme davant un repunt de bretolades en els rètols dels camins

Està procedint a renovar els malmesos en tot un tram que va des de la Font de l'Àrtic i Sant Martí de Nagol fins a Juberri

Comentaris

Un cartell fora del seu suport.
Un cartell fora del seu suport. COMÚ SANT JULIÀ DE LÒRIA

El comú de Sant Julià de Lòria ha fet, per mitjà de les xarxes socials, una crida al civisme després d'un repunt de bretolades amb els cartells que indiquen les direccions en els camins de muntanya. Es recorda que "els camins són de tots, utilitzem-los amb seny, si us plau"Els fets comporten una important despesa econòmica i un treball extra per als encarregants de boscos i camins.

Superada la indignació per les bretolades, sense que pel moment s'hagi pogut enxampar l'autor o autors, des del comú s'analitzen el fets. Una qüestió que passa, primer de tot, per l'àrea d'acció que va des de la Font de l'Àrtic fins a Juberri, Sant Martí, Sant Cerni, el camí de la Solana, el roc de l'Àliga,  Aixirivall, Auvinyà i Juberri. En alguns indrets s'han arrencat també els pals dels rètols com a la Font Roja i al camí vell d'Auvinyà. En alguns casos hi ha hagut cartells que no s'han arrencat però que s'han posat indicant una direcció errònia. Amb aquest 'modus operandi', el que acaba trencant el cartell (i sense voler), és la persona que el vol tornar a posar marcant la bona direcció.

S'han recuperat cartells en llocs curiosos com ara rius o a la muntanya lluny del pal que en, alguns casos, també té un rètol d'una iniciativa anomenada 'El camí' i que no ha patit cap bretolada. La tasca de vigilància és complicada tenint en compte l'extensió dels camins per això es demana la col·laboració ciutadana. Els camins són utilitzats per senderistes, practicants de trial a la zona de Terra Bogada i de BTT.

Comentaris

Trending