El comú rebaixa a menys de la meitat en un any i mig la valoració de la parcel·la del Palau de Gel

La propietat del terreny ultima la resposta a la proposta de la corporació canillenca d’allargar sis mesos més l’arrendament per poder continuar negociant

El Palau de Gel pot estar vivint els seus darrers dies en funcionament.
El Palau de Gel pot estar vivint els seus darrers dies en funcionament. Gabriel Pérez

Del maig del 2019 a final del 2020 el valor de la parcel·la del Palau de Gel, segons els estudis de què disposaria el comú de Canillo, s’ha depreciat més del 50%. En concret hauria passat de 16.198.631 euros a tot just 8 milions, segons fonts coneixedores de les taxacions. La qüestió econòmica, sigui en el marc d’un arrendament del terreny, sigui per l’adquisició del mateix, és el gran escull en la negociació, teòricament trencada i liquidada, entre Casa Roig i la corporació canillenca.

La propietat de la parcel·la acaba d’ultimar la resposta que ha de donar a la darrera missiva enviada pel comú a través de la qual demana l’allargament del pacte durant sis mesos més -el mateix termini que la propietat ha concedit a precari per al funcionament de la guarderia comunal, bastida damunt el mateix solar-, termini que s’hauria d’aprofitar per restablir les converses i mirar d’arribar a una entesa ara respecte de la compra del terreny, conscient que no hi ha ni solució ni marxa enrere possible a la decisió d’exigir el retorn de les claus i el tancament perimetral del Palau de Gel el 31 de desembre.

El comú actual, segons fonts coneixedores de la negociació, hauria ofert uns quatre milions d’euros per l’adquisició del terreny. L’oferiment sorgiria d’una valoració de la parcel·la, feta per la firma Engitec, d’uns vuit milions d’euros. D’aquesta xifra inicial, la corporació hi resta 1,5 milions d’euros del cost que tindria l’enderroc de l’equipament sòcioesportiu, i 2,5 milions més del cost que tindria promoure i realitzar la reordenació urbanística de la zona. Total, s’haurien ofert, segons fonts properes a la propietat, quatre milions d’euros.

Una imatge recent del Palau de Gel.

Relacionat

El Palau de Gel agafa el camí de la Batllia

Resulta, però, que la valoració és clarament contradictòria amb la que la mateixa corporació havia fet fa un any i mig. Un estudi sobre les finques de Casa Roig d’interès per al comú de Canillo situava en 16.198.631 euros el valor de la parcel·la on hi ha bastit el Palau de Gel. L’estudi en qüestió inclou dos terrenys més de la mateixa família que també té arrendats la corporació canillenca.

En el rerefons del treball, segons les fonts, hi havia la intenció de mirar d’anticipar la cessió que Casa Roig hauria de fer si mai volgués desenvolupar urbanísticament les parcel·les. Probablement, la voluntat comunal era concentrar tota la cessió en la zona on hi ha el Palau i, d’aquesta manera, aconseguir el terreny a un preu molt assequible. En tot cas, asseguren les fonts, del que no hi ha dubte és de la quantificació que es va fer el maig del 2019, i que ara es redueix a menys de la meitat.

Etiquetes

Comentaris (12)

Trending