El Palau de Gel agafa el camí de la Batllia

La propietat del terreny no accepta “els termes d’imposició” de la carta que ha rebut del cònsol de Canillo i tornarà a requerir-lo perquè abandoni les instal·lacions el darrer dia de l’any

Una imatge recent del Palau de Gel.
Una imatge recent del Palau de Gel. Gabriel Pérez

El ‘cas Palau de Gel’ acabarà molt probablement a la Justícia. Falten un parell de capítols, de passos per arribar-hi, però el camí cap a la Batllia hores d’ara sembla el més probable. La propietat del terreny té intenció de respondre durant la setmana que ve al comú de Canillo que no accepta “els termes d’imposició” de la carta que ha rebut firmada pel cònsol major de la parròquia, Francesc Camp. Això vol dir, de manera objectiva, que no hi ha més marge de temps per a cap negociació.

Si el Nadal no entendreix ningú, durant la setmana que ve Casa Roig tornarà a requerir el comú perquè, com a responsable de l’explotació del Palau de Gel i, en qualsevol cas, com a llogater de la parcel·la on fa dècades es va bastir l’equipament sòcioesportiu que des de l’1 de gener passarà a ser propietat de la família titular del terreny. Fonts properes a la propietat han recordat que no es tracta de renovar cap contracte sinó d’establir-ne un de nou. I han explicat que des de fa mig anys el comú ja era conscient de la voluntat de Casa Roig de donar per extingida la relació contractual, tal com preveien els pactes establerts, vigent les darreres dècades.

El cònsol de Canillo, Francesc Camp.

Relacionat

Canillo demana sis mesos més per negociar pel Palau de Gel i s’inclina per la compra del terreny

Malgrat que els assessors legals de la propietat han d’acabar d’analitzar la carta rebuda del comú, les fonts consultades, més enllà de deixar clar que no hi ha més temps de negociació més enllà dels sis mesos que s’ha concedit perquè la guarderia comunal es mantingui a precari en els terrenys de Casa Roig. Les fonts consultades han recordat que “qui ha trencat la negociació és el comú amb una posició immòbil i d’imposició”. En aquest sentit, s’ha especificat que la propietat va passar d’una petició d’una renda de 25.000 euros al mes a 20.000 euros.

Les mateixes fonts han assegurat que fa molt temps que “el comú, o com a mínim el cònsol, coneix perfectament quins eren els termes” en què es movia la propietat. I que aquesta mai no ha plantejat la compravenda de l’espai. Que ha estat el comú qui a darrera hora ha posat sobre la taula la possibilitat d’adquirir la parcel·la. En aquest sentit, però, Casa Roig té clar que no establirà cap preu, que és la corporació, eventualment, qui ha de fer l’oferta que consideri més dient. La propietat del terreny també està molesta i refuta del tot les pressions, insinuacions i amenaces velades que estaria rebent els darrers temps.

Comentaris (13)

Trending