El comú d’Ordino aprova en 25 segons les modificacions del pla d’urbanisme

L'oposició coincideix en acusar la majoria d'haver intervingut tard per frenar el creixement urbanístic de la parròquia

Comentaris

Un moment de la sessió de comú.
Un moment de la sessió de comú. BRU NOYA

El comú d'Ordino ha aprovat aquest dimarts per unanimitat, en sessió de consell, les modificacions del pla d'urbanisme que es van presentar dilluns en reunió de poble. La sessió ha durat 25 segons. Els dos consellers de l'oposició, Enric Dolsa (X'Ordino) i Sandra Tudó (Movem Ordino) ho han votat favorablement  tot i que s'han mostrat crítics amb la majoria comunal per la tardança en adoptar mesures.

Enric Dolsa creu que el que ha passat no tenia que haver passat "perquè en el seu moment es va aprovar el pla d'urbanisme quan no s'havia d'haver fet  i a Ordino no s'hauria disparat la construcció. Arribem tard, però arribem". Segons Dolsa és un primer pas per efectuar un estudi més detallat del pla d'urbanisme que es va aprovar el desembre del 2019. "No s'hauria d'haver aprovat i a Ordino no s'hauria disparat la construcció com ha passat", ha reiterat, afegint que a partir d'ara, des del seu partit, ajudaran en tot el que faci falta pel futur nou pla d'urbanisme.

Sandra Tudó, ha indicat que "fem tard, però més val tard que mai" i ha afegit que "hi ha alguns projectes que ja no es podran tirar enrere". Ha manifestat que "fins a l'any 2019 no hi havia cap tipus de construcció a la parròquia i ningú s'hauria pensat que en aquests dos anys, i amb la pandèmia, hi hauria aquest creixement a la parròquia i al país". Pel cònsol major, Josep Àngel Mortés que "hem fet les coses quan tocava fer-les". Ha reconegut que ha mantingut diverses reunions amb els propietaris amb l'objectiu d'aplanar el camí a la reunió de dilluns a la nit on es van presentar les mesures.

Unes dues-centes persones han assistit a l'acte.

Relacionat

Ordino redueix l’edificabilitat urbanística entre retrets a l’especulació i laments de propietaris

Segons Mortés, la modificació del pla d’ordenament urbanístic (POUP) té la voluntat “d’ordenar” el creixement actual. “La nostra màxima responsabilitat és gestionar correctament el nostre territori i la nostra política per vetllar i garantir una herència territorial de qualitat per a les pròximes generacions”.

La modificació que la corporació ha aprovat aquest dimarts, ha de ser ratificada pel Govern i després tornar a rebre el vistiplau en sessió de consell de comú. La primera acció serà la modificació de l'article 87 (apartats 4, 5, 6, 7, 8, 10, 13 i 14 i incorporació del punt 18, i dels croquis 1, 2 i 3) de les ordinacions reguladores de la normativa subsidiària i de rehabilitació d'edificis. En els apartats 4, 5 i 6 es proposa reduir l'ocupació de la parcel·la per tal d'esponjar més les edificacions augmentant l'espai verd urbà. 

 En els apartats 7 i 8 es redueix la dimensió màxima de l'edificació en ambdues zones per tal d'aconseguir una volumetria més integrada al paisatge de muntanya. En l'apartat 10 s'elimina l'excepció del consolidat de gestió directa per tal d'igualar els paràmetres de la zona. En els apartats 13 i 14 es redueix l'alçada màxima per a una millor integració de l'entorn, per reduir la densitat edificada i per apropar la volumetria a la tipologia de muntanya. El punt 18 s'afegeix per tal de garantir el patrimoni immoble i vetllar per la seguretat jurídica de les edificacions atorgades anteriorment.

 

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending