El comú no contempla comprar el terreny del Palau de Gel però admet que sí que hi ha interès privat

La propietat de la parcel·la podria tenir una oferta de quatre milions d’euros sobre la taula d’uns promotors immobiliaris, però Francesc Camp encara espera arribar a una entesa per poder mantenir el lloguer de l’espai amb l’equipament inclòs

El cònsol major de Canillo, Francesc Camp, en el seu despatx comunal durant la sessió telemàtica.
El cònsol major de Canillo, Francesc Camp, en el seu despatx comunal durant la sessió telemàtica.

“No contemplem la compra.” El cònsol major de Canillo, Francesc Camp, s’ha mostrat molt contundent quan se li ha demanat si el comú es podria plantejar adquirir la parcel·la sobre la qual està bastida el Palau de Gel. En canvi ha reconegut que alguns promotors privats han contactat amb diversos components de la corporació, ell inclòs, per obtenir detalls de l’espai davant una eventual adquisició per desenvolupar-hi una promoció immobiliària. Algunes fonts han assegurat que la propietat del terreny tindria una oferta de quatre milions d’euros sobre la taula.

Camp considera que encara hi ha marge per intentar tancar un acord de lloguer, que és la prioritat màxima. Ho ha dit després d’una inacabable sessió de consell de comú on ja s’havia facilitat l’evolució econòmica i financera de la societat que explota el Palau de Gel. El cònsol, però, no ha revelat ni un sol detall de la negociació oberta. “Hi ha altres opcions o fórmules per poder tancar un acord amb la propietat” si l’entesa no es pot aconseguir per la via del contracte de lloguer. No ha revelat quines més enllà de descartar la compra.

Una imatge del Palau de Gel.

Relacionat

El Palau de Gel ha costat més de tres milions d’euros al comú de Canillo els darrers cinc anys

També ha deixat clar Camp que qualsevol escenari se’l planteja dur a terme en solitari la corporació canillenca perquè, entén, vistos els números de l’equipament no creu que ni el Govern ni cap institució privada com podria ser alguna de les societats explotadores de les estacions d’esquí es vulguin sumar a l’explotació de la instal·lació. “No ens plantegem cap altre soci” perquè amb la situació del Palau de Gel “seria difícil trobar companys de viatge”, ha manifestat el cònsol major, que ha reconegut que entén el neguit social atès que l’equipament és un atractiu turístic però també un vertebrador social i esportiu.

Francesc Camp ha explicat que no hi ha un pla B definit, i que si finalment no hi ha acord per continuar amb el Palau de Gel l’actual corporació tindrà tres anys per dissenyar i executar mesures per pal·liar el dèficit per a la parròquia que suposaria la pèrdua de l’equipament, una pèrdua sobre la qual els dos consellers de la minoria han alertat molt seriosament. Tant Albert Torres com Dolors Cabot han insistit molt en el fet que “no hauríem deixat arribar les negociacions en aquesta situació”.

La minoria d’Objectiu Comú assegura que no hauria deixat que la situació s’enquistés com ara, “negociant a contra-rellotge a un mes del venciment del contracte”

A falta d’un mes per al venciment, negociar amb enrocament de les parts “no és no per a ningú”. Torres ha recordat que s’hauria d’haver tancat un acord molt abans i haver ja procedit a iniciar les inversions que l’equipament necessita perquè com ha recordat la número 2 d’Objectiu Comú, el Palau de Gel “és una necessitat” perquè més enllà de moltes coses, “dóna un servei social”. “No hauríem d’haver esperat a un mes del venciment del contracte”, ha insistit Torres.

Camp no ha volgut detallar, s’ha dit, cap element de la negociació. El comú ha pagat aquests darrers trenta anys una mensualitat que avui dia és de prop de 1.900 euros. Ara el comú es podria estirar, asseguren les fonts, fins als 100.000 euros anuals mentre que la propietat en reclamaria un mínim de 25.000 mensuals, encara que algunes fonts han afirmat que a partir de 200.000 euros l’any es podria començar a parlar tot. El lloguer que s’estaria negociant seria per uns 25 anys. A l’altra banda de la balança, això sí, hi hauria almenys un promotor privat amb quatre milions pel terreny.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending