El comú de la Massana tanca el primer trimestre amb un superàvit d’1,5 milions

La cònsol major, Olga Molné afirma que "les finances estan sanejades i que anem pel bon camí"

Comentaris

Una imatge de la sessió de comú d'aquest dijous.
Una imatge de la sessió de comú d'aquest dijous. COMU DE LA MASSANA

El comú de la Massana ha tancat el primer trimestre amb un superàvit d'1,5 milions d'euros i es preveu que a final d'any sigui de 1,8 milions. Les dades s'han donat a conèixer a la sessió de consell d'aquest dijous, L'endeutament és de 8,2 milions en base a la nova llei de finances comunals, En aquest apartat s'inclou l'endeutament de l'Estació de Muntanya Pal-Arinsal (EMAP) que està garantit pel comú.

La cònsol major, Olga Molné ha dit que la previsió d'endeutament a 31 de desembre sigui de 7,2 milions, i cosa que representa un 41,19% de la mitjana dels ingressos dels darrers tres anys, i per tant molt lluny del 200% permès per la llei. L'execució de les despeses ha estat del 16% i el d'ingressos de 24%. Segons Molné això demostra que "les finances del comú estan sanejades i que estem en el bon camí".

Durant la sessió de comú, la cònsol menor, Eva Sansa, ha exposat diverses mesures per reordenar i afavorir les zones d’aparcament als diversos pobles. Una de les accions ha estat llogar un terreny als Brecals de Sispony per construir un aparcament de 18 places. L’obra encara no està realitzada però ja se n’ha informat als veïns que han rebut tan bé la proposta que ja s’han realitzat 14 demandes d’abonament mensual. Justament, aquest dijous s’han aprovat les tarifes tant d’aquest aparcament com dels del Mas de Ribafeta i de Prats Sobirans.

Pel que fa al Mas de Ribafeta, a Arinsal, Sansa ha explicat que el volum de demandes és molt superior a les places disponibles i per això el Comú ha decidit adquirir un nou terreny just al costat de l’actual. En breu començaran les obres per habilitar-lo el més aviat possible. Finament, l’aparcament de Prats Sobirans, que dona servei sobretot als visitants del Parc Natural del Comapedrosa, s’ha enquitranat per reordenar l’espai i augmentar el nombre de places fins a la cinquantena.

També s’han aprovat altres accions per evitar la permanència de vehicles que impedeixen la rotació, com l’establiment de zones verdes. A més, s’ha donat llum verda a la modificació de l’Ordinació de Circulació, per destinar espais d’estacionament als restauradors que ofereixen servei a domicili de 20 a 24 h, per tal que els puguin utilitzar pels seus vehicles de repartiment.

 

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending